TPS saavutti toisena seurana SPL:n laatujärjestelmässä tason 4

20.01.2016 17:30

Suomen Palloliiton seuraohjelman laatujärjestelmäprojekti käynnistyi vuoden 2013 alussa. Projektin tavoitteena oli rakentaa jalkapalloseurojen laatujärjestelmä, jolla tuetaan jalkapalloseurojen kokonaisvaltaista johtamista ja kehittämistä (hallinto, urheilu sekä viestintä- ja markkinointi).

Myös TPS juniorijalkapallo ry osallistui tähän laatujärjestelmäprojektiin kehittämällä samalla oman toimintansa rakenteita. Koko TPS jalkapallo osallistui viimeksi keväällä 2015 Suomen Palloliiton organisoimaan auditointiin, jossa arvioitiin seuran eri toiminta-alueiden tasoa. TPS jalkapallosta auditointiin osallistui useiden eri sektoreiden toimijoita  niin seuran toimistolta kuin urheilupuoleltakin, mutta pääasiassa TPS:n juniorijalkapallon puolelta.

Koko TPS jalkapallon seuratoiminnassa löydettiin muutamia eri kehityskohtia, joita työstettiin loppuvuotena. Suomen Palloliitto arvioi nyt, että nämä kehityskohteet ovat niin hyvässä mallissa, että seura voidaan nostaa kaikin kriteerein tasolle 4. Samalla tasolla Suomessa on TPS:n lisäksi vain HJK. Koko laatujärjestelmässä on tällä hetkellä mukana yhteensä 130 eri jalkapalloseuraa. TPS tavoittelee seuraavaksi tasoa 5 ja sen auditointi on ohjelmassa toukokuussa 2016.

Auditoinnissa tuli erikseen esille, että TPS jalkapallon koko seuraorganisaation keskinäinen yhteistyö toimii hyvin. Esille nostettiin myös se, että TPS jalkapallon yhtenäinen viestintä, markkinointi ja myynti toimivat erinomaisesti. Myös TPS:n edustusjoukkueen päävalmentajan, TPS juniorijalkapallon valmennuspäällikön sekä muiden TPS:n juniorijalkapallon valmentajien viikottaiset suunnittelupalaverit pelaajakehityksen näkökulmasta koettiin vahvistavan seuran toimintakulttuuria. TPS juniorijalkapallo on myös Suomen ainoa jalkapalloseura, joka sai tuetut talenttivalmentajat niin tyttöjen kuin poikienkin puolelle.