TPS saa maanantaina vieraita Espoosta

06.07.2012 14:46

Tasainen Veikkausliiga jatkuu Turussa maanantaina, kun FC Honka saapuu TPS:n vieraaksi Kupittaalle. TPS vei kauden ensimmäisen yhteenoton Espoossa Mika Ääritalon ja Petteri Pennasen maaleilla 0-2.

-Espoossa ensimmäinen puoliaika oli heikko, mutta saatiin peli toimimaan toisella puoliajalla ja sitä kautta tuotiin ansaitut pisteet Turkuun. Nyt meidän on oltava aloitteellisia ja hereillä ensimmäisestä minuutista lähtien, mikäli halutaan toistaa Espoon lopputulos, TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki painottaa.

Molemmat joukkueet ovat kuuluneet viime kausina selkeästi sarjan kärkipäähän, mutta tällä kaudella on ollut havaittavissa ailahtelevaisuutta.

-Sarja on pitkä ja mitään ei olla vielä ratkaistu. Aivan kärkipäässäkin joukkueet ovat alkaneet menettää nyt pisteitä. Joukkueet pelaavat aika kapeilla materiaaleilla ja totta kai se näkyy väsymyksenä. Kyllä pitkä sarja erottaa kuitenkin ne menestyjät, Rajamäki tietää.

TPS vietti tappiollisen Valkeakosken vierailun jälkeen muutaman päivän vapaata ja palasi harjoituskentälle perjantaina.

-Tähän väliin muutaman päivän irtautuminen jalkapallosta teki varmasti hyvää. Nyt harjoitellaan tiukasti ja valmistaudutaan huolellisesti maanantain Honka-otteluun. Joukkueen terveystilanne on onneksi nyt hyvä, Rajamäki kiittelee.

Maalivahti Jukka Lehtovaara on tervehtynyt kesäkuun aikana taas pelikuntoon, mutta hänen näkemisensä tolppien välissä jo maanantaina on kuitenkin epävarmaa. Sitä paitsi Henrik Moisander on hoitanut oman leiviskänsä erinomaisesti ja mies palkittiinkin Veikkausliigan kesäkuun parhaana maalivahtina kolmella nollapelillään.

-Meillä on tavallaan kaksi ykkösmaalivahtia ja se osasto on siis kunnossa. Jukan kanssa on edetty päivä kerrallaan ja myös se pelipäivä tietysti lähenee, Rajamäki toteaa arvoituksellisesti.

Honka on ollut aktiivisen ja hyökkäävän joukkueen maineessa, mutta tällä hetkellä sen maalisarake osoittaa vain viittätoista tehtyä osumaa. Vähemmän maaleja on tehnyt vain sarjajumbo Jaro.

-Ei niillä maineilla ole mitään merkitystä, vaan nyt mennään ja ollaan tässä päivässä. Hongalla on taitavia ja vaarallisia hyökkääjiä ja ne tilastot muuttuvat nopeasti myös toiseen suuntaan, Rajamäki varoittaa.