TPS putosi Suomen Cupista sen pisimmän kaavan kautta

FC Honka jatkaa Suomen Cupin 6. kierrokselle, kun se voitti TPS:n tänään Espoossa rankkarikisan jälkeen 6-5. Ottelun varsinainen peliaika päättyi tulokseen 3-3 ja jatko-ottelun jälkeen tilanne oli 4-4. Tepsin ja Hongan välisessä pelissä nähtiin taisteluhenkeä ja tunnetta, että nyt viimeistään on pakko uskoa, että kausi 2016 on jo täydessä vauhdissa. Esport Arenan yleisö näki maalirikkaan, vaihtelevan ja värikkään taistelun.

Entinen kokenut liigapelaaja Joel Perovuo aloitti maalijuhlat ja vispasi FC Hongan ensin 1-0-johtoon 16. minuutilla.

Sitten rooliin astui TPS:n Jani Virtanen, joka latasi kulman jälkitilanteesta 1-1-tasoituksen 27. minuutilla. Heti perään Jamppa ampui kaukaa armottoman pommin ja peli oli TPS:lle 1-2. Tauolle mentiin näin TPS:n johtolukemissa.

Ottelun toisella puoliajalla Honka taisteli taas itsensä tasoihin 68. minuutilla. Isäntäjoukkueen 2-2-maalin kävi sutimassa maaliviivalta niin ikään kokenut Nicholas Otaru.

TPS:n siirtyi kuskin paikalle taas vaihteeksi aivan ottelun lopussa, kun Niklas Blomqvist laukoi taululle 2-3-lukemat 83. minuutin kohdalla.

Hongan kantti kuitenkin kesti ja joukkue nousi tasoihin erotuomarin antamalla lisäajalla. Maalin viimeisteli Karim Jouini.

Honka iski maalin heti jatkoajan alkuun, kun John Weckströmin tälläsi pallon TPS:n verkkoon heti 93. minuutin kohdalla.

TPS ei kuitenkaan luovuttannut, vaan löi pelin tasoihin ottelun 98. minuutilla. Asialla oli vanha kettu Mikko Hyyrynen, jokahan ei tunnetusti koskaan luovuta.

4-4-lukemissa painettiin jatko-ottelu loppuun asti ja niin jatkopaikka ratkaistiin rangaistuspotkukilpailussa.

Rankkarikisa on aina jonkinlaista arpapeliä ja tällä kertaa sen ruletin voitti FC Honka maalein 6-5.

TPS:n onnistujia rankkarikisassa olivat Jani Virtanen, Riku Sjöroos, Mikko Hyyrynen, Ilari Mettälä ja Juri Kinnunen.