TPS puristi tasapelipinnan Pietarsaaresta

TPS kohtasi FF Jaron toistamiseen viikon sisään, mutta pelipaikkana oli tällä kertaa Pietarsaari. Joukkueet tasasivat viikko sitten pisteet Turussa lukemin 2-2 ja tasapeliin päädyttiin myös nyt, mutta nyt lukemin 1-1.

Kotijoukkue Jaro aloitti ottelun melkoisella pommituksella ja ottelun alun ehdoton sankari löytyi TPS:n tolppien välistä. Jukka Lehtovaara venyi pariin huikeaan pelastukseen ja piti joukkuettaan psytyssä. TPS-puolustus taisteli urhoollisesti, mutta repesi sitten 31. minuutin kohdalla. Jaro-toppari Ilya Vaganov lähetti pitkän ja tarkan kaaripallon Tepsin linjan taakse, jossa päivysti Jonas Emet. Jaro-kippari kiitti, painoi pallon alas ja kiersi kylmästi Lehtovaaran. Emet niittasi kauden kahdeksannella osumallaan näin Jaron 1-0-johtoon.

TPS rakensi hienon paikan 54. minuutin kohdalla. Mikko Hyyrynen sao pallon boksiin, otti muutaman sivuaskeleen ja latasi voimalla. Jaro-vahti Jesse Öst oli kuitenkin valppaana ja venyi pallon eteen. Vaikka Jaro jatkoi tämänkin jälkeen kuskin paikalla, oli TPS:nkin hyökkäyspelissä orastavia heräämisen merkkejä. Reilun 70 minuutin kohdalla Hyyrynen tarjoili namupaikan vaihdosta kentälle tulleelle Dennis Okarulle, mutta Öst venyi jälleen pelivälineen eteen. Jaro-puolustuksen konseptit menivät muutenkin vähäksi aikaa täysin sekaisin.

TPS:n raju takaa-ajo tuotti lopulta tulosta, kun ensimmäistä liigamatsiaan pelannut norjalaispiikki Joachim Osvold sai heti maalitilinsä auki ja tuikkasi 1-1-tasoituksen 77. minuutin kohdalla. Ottelun lopussa Eero Tammisella oli vielä loistava paikka kuitata kaikki kolme pistettä Turkuun, mutta kovassa iskussa ollut Öst torjui jälleen. TPS kohtaa ensi keskiviikkona Kupittaalla FC Hongan, joka hävisi tänään IFK Mariehamnille peräti 4-1.