TPS-pitoiset Pikkuhuuhkajat kaatoivat Slovenian

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue kaatoi Keskiviikkona EM-karsintojen toisessa ottelussaan Slovenian Porin stadionilla lukemin 1-0. Pikkuhuuhkajat nappasi EM-karsintojen avausvoittonsa Lauri Dalla Vallen pilkkumaalilla ottelun 10. minuutilla.

Ottelun alku oli tasaista haparointia puolin ja toisin, mutta 9. minuutin kohdalla TPS:n Petteri Pennanen tempaistiin boxissa nurin ja ottelun israelilaistuomari näytti palloa pilkulle. Lauri Dalla Valle asettui pallon taa ja sijoitti sen kauniisti maalin oikeaan takakulmaan. Israelilaistuomari ei kuitenkaan maalia hyväksynyt, vaan veto jouduttiin uusimaan. Dalla Valle ei tilannetta sen enempää ihmetellyt, vaan veti sen toisen pilkun täsmälleen samaan kulmaan.

Suomella oli toinenkin loistopaikka lisätä johtoaan ensimmäisellä puoliajalla, kun noin parinkymmenen peliminuutin kohdalla Joni Kauko pääsi kulmapotkun jälkitilanteesta kokeilemaan maalitekoa aivan maalin edustä, mutta pallo livahti yli maalin.

Toiselle puoliajalla Slovenia tuli kovemmalla sykkeellä, mutta ensimmäinen tekopaikka siunaantui kuitenkin Suomelle. 53. minuutilla Roope Riski hakeutui boxin kulmaan, mutta latasi tulisesti jonkin verran yli

Suomen maalivahti Saku-Pekka Sahlgren otti tässä vaiheessa ison roolin ja torjui kaikki Slovenian lähenentymisyritykset.

Ottelun lopulla Slovenia heitti koko miehistönsä ylös ja TPS:n Juho Lehtonen pääsi läpiajoon, mutta veto livahti yli kuitenkin hieman maalin.

TPS-pelaajista Jere Uronen ja Petteri Pennanen taistelivat hienosti täydet minuutit ja Juhot Lähde ja Lehtonen tulivat kentälle toisella puoliajalla. Joukkueen TPS-pitoisuuden kruunasi hyökkääjä Roope Riski, joka hyökkäsi ja teki maaleja viime kaudella raitapaitojen piikkiin Veikkausliigassa.