TPS piti Turun herruudesta tiukasti kiinni

TPS kohtasi tämän kauden Liigacupissa FC Interin jo toistamiseen ja kaatoi naapurinsa jälleen. Jos Palloseura vei kauden ensimmäisen koitoksen Aleksi Ristolan maalilla 1-0, niin pistettiin vielä maalin verran paremmaksi. Tepsin osumista vastasivat tällä kertaa Juho
Lehtonen sekä Aleksi Ristola. Ottelu oli kokonaisuudessaan varsin värikäs tapahtuma, josta ei dramatiikkaakaan puuttunut.

– Olihan tämä kova ja fyysinen peli, sellainen henkien taistelu. Tykkään juuri sellaisesta pelistä ja vielä kun voitettiinkin päälle, niin mikäs tässä on ollessa, jo kahdesti Interiä tällä kaudella kurittanut Ristola tuumiskeli tyytyväisenä.

TPS lähti liikkeelle hieman isommalla vaihteella kun Inter ja sehän näkyi tulostaululla aika pikaiseen. Pallo toimitettiin Interin boksiin, jossa se kimpoli hetken aikaa päättyen Jaakko Nybergin päähän. Jaska jatkoi pelivälineen kuin tarjottimella Juho Lehtoselle, joka lakaisi sen varmasti verkkoon.

– Nopea maali auttoi meitä sopivasti eteenpäin, vaikka se vielä ottelua ratkaissut, mutta maalintekijä pisti paikasta pallon sisään, niin kuin pitääkin, Ristola kiitteli.

Derbyn tulisuus nousi esiin, kun Severi Paajanen kolasi jälkitilanteessa TPS:maalilla mainiosti torjuneen Jukka Lehtovaaran yli. EIhän Paajanen tietenkään yrittänyt Lehtovaaraa vahingoittaa, mutta hetken varsinkin TPS-kannattajat haukkoivat henkeään. Lehtovaara nousi kuitenkin kanveesista ja todisti muutamalla loistopelastuksellaan, että kaikki oli kunnossa.

Ottelun toisen puoliajan alku tarjosi tunteita ja draamaa. Ottelu oli vanhennut reilut 50 minuuttia, kun Interin maalinedustalla oli pientä nokkapokkaa Nybergin ja Inter-toppari Babacar Diallon välillä. Tästä tilanteesta selvittiin vielä eteenpäin, mutta sen jälkeen Diallolla pimeni täysin. Hän otti kymmenen metrin täyden vauhdin ja niittasi viikatteellaan pitkin laittaa juosseen Ristolan pystyyn. Kuului todella ikävän kuuluinen kopsahdus, mutta onneksi se ääni lähti Ristolan suojuksista. Oli TPS:n onni, että Ristolan asenne ja jalat ovat terästä ja mies nousi olosuhteisiin nähden aika vauhdilla pystyyn. Oli sanommattakin selvää, että Diallo sai suoran punaisen ja lensi ulos.

– Näin sivusilmällä, että joku sieltä tulee ja osasin edes jotenkin varautua. Onneksi pahin niitti osui suojuksiin, Ristola huokaili.

Ristola kosti Interille kaikkein hauskimmalla tavalla iskemällä kymmentä minuuttia myöhemmin Palloseuran 2-0-johtoon. Maalissa alkoi olla jo ratkaisun makua ja niinpä Inter-luotsi Job Dragtsma aloitti armottoman vauhtirallin ja juoksutti kaikki reservinsä kentälle.

– Sain pallon Lehtosen Juholta hienon kuvion päätteeksi ja pääsin lataamaan pallon vasemmalta verkkoon. Tottakai täällä Turussa on tavallista tärkeämpää osua Interiä vastaan, Ristola vielä kertasi hymyssä suin.

TPS:n onnistujiin kuului tehomiesten ja Lehtovaaran lisäksi myös Dennis Okaru, joka vei Inter-puolustusta pari kertaa kuin mätää kukkoa. Myös Eriba Kennedy oli elementissään ahtaassa tilassa ja Javenture-Areenan kovassa fyysisessä pallorallissa.