TPS palaa Lahdesta tuomisinaan kolme pistettä ja lohkovoitto

Hyisessä Lahdessa nähtiin keskiviikkona varsin rikkonainen ja kuumaverinen jalkapallo-ottelu FC Lahden ja TPS:n välillä.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli TPS:n hienoista hallintaa. Tilanteet olivat kuitenkin vähissä molemmin puolin. TPS:llä oli vaikeuksia päästä hätyyttelemään Juha Tuomen vartioimaa maalia, mutta samalla turkulaiset puolustivat erittäin kurinalaisesti, eikä Lahti pystynyt murtamaan TPS-puolustusta. Ensimmäisen puoliajan paras paikka osui Jani Tanskalle, jonka pusku kuitenkin leijaili hieman ohi maalin.

22. minuutilla vastikään raitapaidan ylleen pukenut Duarte Tammilehto satutti nilkkansa taklauksen yhteydessä ja joutui jättämään kentän. Tällä hetkellä näyttäisi, että kyseessä ei ole venähdystä pahempi vamma, mutta tarkemmissa tutkimuksissa selviää enemmän.

Ensimmäisellä puoliajalla ei maaleja nähty ja tauolle mentiin 0-0 lukemissa.

Toisella jaksolla jatkettiin siitä mihin ensimmäisellä jäätiin ja todelliset tilanteet olivat edelleen vähissä. FC Lahden vaarallisin maalipaikka nähtiin, kun Joni Kaukon antama vapaapotku tavoitti takatolpalle hiipineen Jukka Sinisalon, jonka viimeistely-yrityksen Jukka Lehtovaara kuitenkin torjui. Pallo jäi vielä pyörimään maalin edustalle, mutta lopulta TPS-puolustus ehti väliin siivoamaan pallon.

Tunteet kuumenivat toisen puoliajan edetessä useasti, niin kentällä kuin kentän laidallakin. Eniten tunteita herätti loukkaantuneen Tammilehdon tilalle tulleen Aleksi Ristolan taklaaminen vuorostaan todella pahannäköisesti. Myös Ristola loukkasi nilkkansa ja hänet jouduttiin kantamaan kentän sivuun. Vamman vakavuudesta saadaan toivottavasti lisätietoa lähipäivinä.

Ottelun lisäajalla FC Lahden Tuomelle sattui paha erehdys, kun hän tunaroi pallon suoraan Juho Lehtoselle. Lehtosen maalintekoyritys osui tolppaan, mutta paluupallon maalin kattoon laukoi Petteri Pennanen!

TPS voitti siten FC Lahden Pennasen maalilla 1-0 ja nousi Liigacupissa 11 pisteeseen. Samalla TPS myös varmisti lohkovoiton ennen viimeistä peliä, joka on Turun derby ensi perjantaina 1.3. TPS:n joukkue siirtyy nyt ansaitulle talvilomalla ja palaa treeneihin maanantaina.