TPS otti jo toisen makean voiton Hongasta

TPS ja FC Honka tarjosivat tänään Kupittaan yleisölle erittäin viihdyttävän Veikkausliigaottelun. TPS keräsi keväällä kaikki pisteet Espoosta 0-2-voitollaan ja samanlainen oli perussävel tänäänkin.

Honka aloitti ottelun salamamaalilla, mutta TPS kampesi vieraidensa ohi jo puoleen tuntiin mennessä. Vaikka ottelussa nähtiin runsaasti maalipaikkoja sen jälkeenkin, kirjattiin loppulukemiksi kuitenkin 2-1.

-Tänään nähtiin erittäin viihdyttävää futista, toivottavasti yleisökin tykkäsi. Kaksi maalia on sellainen perusmaalimäärä jalkapallossa, jolla on mahdollisuudet voittaa. Kokonaisuudessa ansaitsimme nämä pisteet, joita ei tässä sarjassa saa koskaan ilmaiseksi, TPS-luotsi Marko Rajamäki niputti ottelun jälkeen.

-Ensimmäinen puoliaika oli meille vaikea, eikä ehditty oikein palloihin. Toisella puoliajalla pallollinen pelimme parani, mutta yllä TPS:llä oli tänään sen maalin verran enemmän tilanteita, Hongan päävalmentaja Mika Lehkosuo myönsi.

Honka aloitti kamppailun todellisella pikarynnäköllä kohti TPS-maalia. Ottelu oli vanhentunut vain kolmannelle minuutille, kun espoolaiset iskivät TPS-boksiin monen miehen voimin. Henrik Moisander venyi ensimmäisen pallon ylärimaan, eikä se ensimmäinen paluupallokaan vielä mennyt sisään, mutta kolmas yrittäjä Tim Väyrynen lakaisi pallon varmasti verkon perille.

TPS ei Hongan johtomaalista kuitenkaan häkeltynyt, vaan keskittyi omaan peliinsä. Se tuotti tulosta jo 14. minuutin kohdalla, kun Toni Kolehmainen nosti pallon Hongan linjan taakse. Aleksi Ristola sijoitti pallon nätisti maalin alanurkkaan.

-Olihan se maali helpotus, kun en ole osunut vähään aikaan. Kolen syöttö oli todella tarkka ja pääsin vähän asettelemaankin, Ristola kertaili.

TPS iski seuraavan kerran puolen tunnin kohdalla. Jarkko Hurme siirsi pallon Juho Lähteelle, joka kajautti hirvittävän pommin 25 metristä Hongan maalin vasempaan ylänurkkaan.

-Jos ensimmäinen maali oli kauniin kuvion tulosta ja pelattu maali, niin Juhon veto oli upea yksilösuoritus ja niitä aina tarvitaan, Rajamäki kiitteli suojattiaan.

TPS otti toisen puoliajan alussa todella vahvasti ohjat käsiinsä. Se vyörytti palloa kohti Hongan maalia joka suunnasta. Kun TPS: n pahin myrsky laantui, pääsi Honkakin paremmin leikkiin mukaan.

TPS hankki kuitenkin kaksi loistopaikkaa pistää peli poikki jo ennen aikojaan. Ensin mainion pelin pelannut Petteri Pennanen pelattiin kahdestaan Tuomas Peltosen kanssa, mutta hän ajautui hieman liian pieneen kulmaan ja veto jäi vähän ponnettomasti. Hetkeä myöhemmin sama kuvio toistui ja tällä kertaa maalin edessä oli Lähde, jonka veto painui kuitenkin päin Peltosta.

Honka nosti miehiä lopussa ylemmäs ja yritti naarata edes pistettä Espooseen. TPS:lle avautui Hongan puolestaan paikkoja vastaiskuihin.

Varsinkin TPS:n keskikentän kaksikko Toni Kolehmainen – Juho Lähde oli tänään liekeissä. Se pystyi loistavaan pallolliseen peliin sekä myös erittäin tärkeisiin puolustuspään katkoihin.

-Yhden maalin johdossa ottelun loput ovat aina haastavia. Vastustaja voi yhdellä kaksinkamppailuvoitolla niitata sen tasoituksen, mutta toisaalta yhtä hyvin voi soida toisessa päässä, Rajamäki vielä pyöritteli.