TPS nousi jo pisteen päähän piikkipaikasta

TPS näytti jo toisessa ottelussaan peräkkäin, miten niitä elintärkeitä kolmen pisteen iltoja raavitaan kasaan näin loppukaudesta. Viime viikonlopun niukka 1-0-vierasvoitto Hongasta sai tänään hienoa jatkoa, kun VPS kaatui Kupittaan syyssateessa samoin lukemin. Illan ratkaisijan nimikin oli täsmälleen sama kuin Espoossa, eli mahtavaa syyskautta pelaava Dennis Okaru.

TPS:n voitto merkitsi samalla sitä, että joukkue nousi enää pisteen päähään Veikkausliigan kärkipaikasta. Sarjan piikkipaikan otti tänään haltuunsa HJK, joka kaatoi KuPS:n 4-1. Ennen tämän illan kierrosta kärjessä komeillut FC Inter juuttui maalittomaan tasapeliin Jyväskylässä. Neljäntenä ollut IFK Mariehamn ei pystynyt myöskään voittoon kotikentällään, vaan juuttui 2-2-tasapeliin FC Lahtea vastaan.

Sarjan kärkinelikko kirjataankin tämän illan jälkeen seuraavan järjestykseen: HJK 51, FC Inter 51, TPS 50 ja IFK Mariehamn 46. Viidentenä oleva MYPA voitti myös tänään ja nousi 43 pisteeseen ja vielä hämmentää Veikkausliigan mitalikamppailua. Muuta alkavat olla jo auttamatta ulkona.

TPS ei saanut tänään pisteitään todellakaan ilmaiseksi. VPS pelasi erinomaisen vieraspelin ja lopputulos olisi voinut olla toisenlainenkin.

-Olisi tietysti mukavaa pelata aina hienosti ja kauniisti ja voittaa samalla, mutta se ei aina onnistu. Uudet pelaajamme alkavat päästä koko ajan paremmin peliimme sisään ja kiitos siitä heille. Sarjaa on jäljellä enää viisi kierrosta ja sen voin taata, että raavimme kaikki ne pisteet kasaan, mitä vaan voimme saada, TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki lupasi.

-Olemme menettäneet pisteitä viime kierroksilla suorien puolustuspään virheiden kautta, mutta nyt täytyy sanoa, että hyökkääjillämme on peliin katsomisen paikka, VPS-luotsi Olli Huttunen puolestaan pohti.

Maalittoman ensimmäisen puoliajan jälkeen Rajamäki halusi lisää puhtia hyökkäyspäähän pienen riskinkin nojalla. Ottelun 56.minuutilla kentälle juoksivat niin Mikko Hyyrynen kuin Roope Riskikin.

Varsinkin Hyyrysen tulo TPS:n peliin aivan uutta sykettä, vaikka keskikentän puolustuspelaaminen hiukan siitä kärsi. Ensi Marraskuussa 34 vuotta täyttävä Hyyrynen on ollut koko syksyn suurin TPS-yllättäjä ja oli sitä jälleen tänään. Kärkien alapuolella pelannut Hyyrynen näytti jälleen, että vanha konna on oppinut uutta myös uransa ehtoopuolella. Kaikki tietävät hänen vahvuutensa, mutta uutta ovat nämä pelinrakentajan lahjat.

TPS:n voittomaali syntyi 66. minuutin kohdalla, kun Juho Lähde purjehti itsevarmasti ja röyhkeästi vasenta kaistaa läpi ja syötti pallon keskelle Hyyryselle. Hän näki puolestaan oikeaa laitaa kiitävän Okarun, odotti juuri sopivan ajan, ja antoi täydellisesti ajoitetun passin Okarulle, jolla oli jopa helppo duuni sijoittaa pallo viileästi verkkoon.

TPS:n johtomaalin jälkeen näkyi se, että se vanhempi raitapaitajoukkue oli todellakin panostanut hyökkäyspeliin. VPS pääsi liian helpolla kotijoukkueen alueelle ja sai aikaan solkenaan vaarallisia paikkoja. Tässä vaiheessa rooliin nousi fantastista kautta pelaava TPS-maalivahti Henrik Moisander.

-Omat pelit ovat onnistuneet, mutta koko joukkueen hieno työmoraali oli taas ihan huipussaan. Tepsin tekeminen on vaan ollut viime aikoina oikeanlaista minun mielestä. Tänäänkin puolustus auttoi lähes kaikin mahdollisin keinon ja se nolla pysyi, Moisander kiteytti sen kaikkien olennaisimman.

Moisanderin virkaveli Juuso Kevari omaa jopa hieman koomisen TPS-taustan. Hän pelasi viime keväänä kautta aikain ensimmäisen Veikkausliigaottelunsa Paavo Nurmi Stadionilla juuri TPS:ää vastaan. Seurauksena oli samainen 1-0-tappio, punainen kortti ja pilkku, jonka kenttäpelaaja Jyrki Saranpää sankarillisesti torjui. Kevari pelasi tänään uransa toisen liigaottelunsa – Turussa ja taas TPS:ää vastaan.

-Meidän joukkue pelasi ihan hyvin, mutta jotain  jää aina puuttumaan, kun hävitään. Kenttäpeli oli kuitenkin kaikin puolin ihan toimivaa, mutta se jokin tarkkuus vaan jäi puuttumaan, Kevari jutusteli ja oli varmasti oikeassa.

Lisää uutisia