TPS nappasi kauden helpoimman voittonsa

22.08.2010 19:42

TPS löi Veritas Stadionilla tänään MYPA:n todella vaivattoman näköisen esityksen jälkeen lukemin 3-0. TPS iski avausjaksolla kaksi perälkkäistä osumaa ja peli käytännössä siinä. TPS kaunisteli vielä tunnin kohdalla loppulukemiski 3-0. MYPA ei saanut missään vaiheessa takaa-ajovaihdetta päälle, eikä se luonut käytännössä yhtäkään kunnon maalipaikkaa ennen lisäaikaa.

- Ei tällä puolustusasenteella näitä pelejä voi voittaa. Puolustaminen oli löysää ja siitä puuttui kovuus. Loppunumerot 3-0 kertovat kaiken olennaisen, MYPA-luotsi Janne Lindberg manasi.

- Peli on kulkenut viime aikoina ja suurin syy siihen on, että joukkue on oppinut rytmittämään peliä oikein. Tiedetään koska pidetään palloa, koska juostaan ja koska annetaan myös vastustajan vähän pitää palloa. Jalkapallopeli kestää sen 90 minuuttia, eikä kukaan pysty juoksemaan sitä alusta loppuun asti, TPS-kollega Marko Rajamäki puolestaan analysoi.

TPS aloitti ottelun ryminällä ja jo kolmannen minuutin kohdalla Jonatan Johanssonilla oli loistava paikka hilata isännät johtoon, mutta veto viuhui pari senttiä ohi.

22. minuutilla kova työ palkiittiin. TPS hyökkäsi tällä kertaa vasemmalta puolelta, Johansson keskitti päädystä matalan maalin edustalle, mutta MYPA-pakki Toni Lindberg juoksi pallon omaan maaliin aivan Roope Riskin nenän edestä. Roope olisi ohjannut pallon vuorenvarmasti verkkoon.

- Maali on aina maali, mutta täytyy myöntää olisin laittanut sen itse sisään mieluummin, Roope Riski naurahti.

Vieraiden puolustus oli todella helisemässä Tepsin vyöryttäessä hyökkäyksiä kohti sen maalia. 25. minuutin kohdalla raju rumputuli palkittiin toisen kerran. TPS sahasi seinäsyötöillä kouvolalaisten alakerran pirstaleiksi ja palo ajautui lopulta Mika Ääritalolle, joka latasi pelivälineen alanurkkaan.

TPS vei peliä ja MYPA iskeä epätoivoisesti vastaan. MYPA yritti hakea pitkillä palloilla erityisesti Pele Koljosta, mutta laihoin tuloksin.

Toinen jakso taittui samassa komennossa ja MYPA jäi täydeksi statistiksi. TPS 3-0 oli nautinnollista katsottavaa. Riku Riski spurttasi vasemmalta karkuun, voitti lähes 70 metrin metrin juoksukilpailun ja siirsi pallon velipojalleen, jolla oli oikein aikaa asetella palloa ennenkuin hän tällasi sen verkkoon.

- Rikun juoksu oli erinomainen esimerkki siitä, että hän oli jakanut voimansa oikein. Kukaan ei jaksa tuollaista juoksua, ellei liiku ottelun aikana järkevästi, Rajamäki totesi.

- Se oli ensmmäinen liigamaali, jonka Riku syötti minulle. Eihän se koskaan nyt mulle syöttele, Roope Riski puolestaan virnisti.

- Peli näytti varmaan sinne katsomoon helpolta, mutta ei se mikään helppo voitto ollut. Yksi tärkeä syy siihen, että peli toimii näin hyvin, löytyy myös tuolta pukukopista. Henki on todella hyvä, Roope vielä muistutti perään.

Kolmannen maalin jälkeen MYPA:n niska taittui sitten lopullisesti. Vasta yliajalla MYPA sai pienen hässäkän TPS:n maalille, mutta Jukka Lehtovaara hoiteli tuttuun tapaan hommansa.

Tepsi nousi voittonsa myötä sarjassa taas neljännelle sijalle ja ilmoittautui mitalikamppailuihin mukaan.