TPS nappasi avausvoittonsa Liigacupissa

Hallitseva Liigacupmestari TPS avasi voittotilinsä kaudella 2013 JJK:n kustannuksella lukemin 1-0. Ilmaiseksi voitto ei todellakaan kuitenkaan tullut, sillä ensimmäistä puoliaikaa vei hienokseltaan JJK. TPS pääsi ottelun rytmiin paremmin kiinni toisella puoliajalla ratkaisi ottelun reilut kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa.

– Voitto oli pääasia ja toisella puoliajalla nähtiin jo ihan hyvää peliä ja tilanteita. Meidän nuoret pelaajat paikkasivat mainiosti kokeneempia poissaolijoita, TPS-toppari Jani Tanska kiitteli.

Ottelun ensimmäinen paikka leivottiin jo parin minuutin jälkeen, kun Kennedy Eriba niittasi Jani Virtasen kumoon. Ex-tepsiläinen ampui itse vaparin 25 metristä, mutta Jukka Lehtovaara poimi pallon varmasti. Heti perään oli säpinää toisessa päässä, kun Roope Riski livahti läpiajoon, mutta veto painui maalin sivuverkkoon.

Reilun kympin kohdalla Mikko Hyyrynen aiheutti päänvaivaa JJK-puolustukselle, mutta pusku painui ensin yli ja heti seuraavasta tilanteesta meni veto ohi.

Hieman ennen ensimmäisen puoliajan puolta väliä TPS sai vapaapotkun oikealta ja Tanska pääsi palloon kiinni, mutta JJK:n Janne Korhonen liimasi pelivälineen tiukasti.

TPS:n avauksessa pirteästi pelannut Riku Sjöroos pelasi Roope Riskin kanssa puolen tunnin kohdalla mainiosti yhteen, mutta Korhonen syöksyi palloon juuri ennen Roopea.

JJK:n hyökkäykset rakentuivat pitkälti kahden entisen TPS-pelaajan, Jani Virtasen ja Mikko Mannisen, kautta. Parivaljakko piti koko ajan TPS-puolustusta varuillaan. Tämän kaksikon peliäly on huikeaa luokkaa ja heitä on hauska seurata.

Toisen puoliajan alussa Hyyrynen esitteli vanhaa tavaramerkkiään saksipotkua, mutta pallo kaartoi hieman vasemman tolpan vierestä.

TPS:n liike ja energiataso tuntuivat kasvaneen pukukopissa tauolla ja koko joukkueen touhussa oli muutenkin enemmän järkeä.

Mika Ääritalo juoksi kentälle vajaan tunnin kohdalla ja aiheutti melkein heti JJK-pakistolle sydämentykytyksiä. Ärtsi ajoi oikealta boksiin ja mies tempaistiin rankkarialueen rajalla nurin. Oli makuasia, antaako tilanteesta vaparin vai pilkun. Erotuomari Tero Nieminen päätyi ensimmäiseen ja tilanne kuivui kasaan.

Pian tämän jälkeen Jamppa Virtanen hätyytteli taas tosissaan TPS:ää ja pamautti pallon poikkihirteen.

TPS sai kulman 79. minuutin kohdalla ja Tanska pääsi ohjaamaan pallon kohti maalia. JJK:n epäonnen soturi Jordi van Gelderen oli välissä ja pallo muutti suuntaa hänestä ja upposi maalin vasempaan takakulmaan.

– Pääsin väliin, mutta pallo muutti van Gelderenistä suuntaa. Pääasia, että oli maali, mutta kyllä se oma maali ihan oikea tuomio oli. Olisin toki voinut ottaa maalin myös omiin nimiini, Tanska naurahti.

JJK:n oli pakko nostaa ukkoja pykälää ylemmäs tämän jälkeen ja myös Tepsille avautui parikin hyvä vastaiskupaikkaa, joita johti joko Aleksi Ristola tai Roope Riski. JJK:n kirivaihde jäi sen sijaan olemattomaksi.

TPS:n 1-0 voitto merkitsi sitä, että joukkue nousi FC Lahden rinnalle lohkon kärkeen neljällä pinnalla. JJK jämähti puolestaan FC Interin seuraksi yhteen pinnaan. TPS kohtaa ensi viikon perjantaina FC Lahden lohkon kärkimatsissa klo 15 alkaen.

– Voittoputkea lähdetään kasvattamaan Lahden kustannuksella. Liigacup on virallinen kilpailu ja sen voittaminen viime vuonna tuntui hienolta ennen liigakauden varsinaista alkua. Samaan tähdätään myös nyt, Tanska lupasi.