TPS:n voittoputki kasvoi jo kolmen ottelun mittaiseksi

TPS jatkoi tänään Kupittaalla voittojen tiellä. Jaro- ja OPS-voitot saivat jatkoa IF Gnistanin päänahalla lukemin 3-0. TPS:n kaikki tämän kaudet ottelut olivat päättyneet tähän mennessä korkeintaan yhden maalin marginaalilla suuntaan tai toiseen, mutta nyt omaa maalieroa saatiin kaunistella vähän reilumminkin. TPS:llä oli kaikki saumat iskeä taululle jopa rumemmatkin luvut.

TPS pelasi kolmen peräkkäisen voiton lisäksi myös viidennen peräkkäisen tappiottoman ottelun. Joukkue nousi sarjataulukossa taas pari pykälää ylöspäin yhhtentoista pisteeseen, nyt edellä ovat enää FC Honka, tänään FC Hakalle hävinnyt KPV sekä alkukauden yllättäjä OPS. TPS:n kanssa tasapisteissä ovat FC Haka ja AC Oulu, mutta ne ovat takana heikompien maalierojensa kanssa.

– Suunta on nyt oikea, vaikka emme pelanneet tänään ensimmäistä jaksoa hyvin. Gnistan peitti järjestelmällisen hyvin kaikki linjat, mutta saimme kuitenkin tehtyä sen tärkeän avausmaalin, TPS-luotsi Mika Laurikainen paalutti.

TPS avasi maalitilinsä ottelun 20. minuutin kohdalla, kun Mika Ääritalo höyrysi pallon verkkoon. Ääritalon tehot kahteen viimeiseen otteluun on kolme viimeisteltyä maalia. Muuten Gnistan tosiaan puolusti ansiokkaasti ja piti Palloseuran melko hyvin kurissa. Ääritalo sai ensimmäisellä puoliajalla parin tälliä jalkoihinsa ja hän jäi tauolla vaihtoon avrotoimenpiteenä.

Ottelun toisella puoliajalla pelia avautui huomattavasti ja Palloseuralle alkoi sadella paikkoja. 57. minuutin kohdalla Sami Rähmönen nousi oikealta ja syötti pallon keskelle. Jani Virtanen täräytti Rähmösen passin tyylikkäällä potkutekniikallaan varmasti verkon perille. TPS niputti pelin lopullisesti 63. minuutin kohdalla. Virtasen toisessa osumassa Gnistanilla oli jo vähän huonoa onneakin, sillä TPS:n erikoistilannespesialistin vapari muutti suuntaa Gnistan-puolustuksesesta ja pallo painui aivan maalin oikeaan alanurkkaan.

Jani Virtanen olisi vähän paremmalla tuurilla kasvattanut omaa maalisaldoaan tai iskenyt vähintään sen knallitempun verran. Myös Rähmöselle siunaantui myös parin minuutin sisään kaksi loistavaa paikkaa pistää pallo pussiin. Ensin läpiajo päättyi ohivetoon ja seuraava pommi painui kaarena stadionin parkkipaikalle. Omat paikkansa oli ottelun aikana myös Oskari Jakosella, Riku Sjöroosilla, Miro Tenholla ja Juri Kinnusella.

– Toinen puoliaika oli aivan eri peliä kuin mitä ensimmäinen. Meillä oli todella paljon paikkoja iskeä vielä isommat luvut taululle. Laskin, että Jamppakin olisi voinut tehdä vaikka neljä maalia. Toisen puoliajan pelin pohjalta on hyvä lähteä haastamaan EIF:iä keskiviikkona, Laurikainen myönsi.

– TPS oli omassa hyökkäyspäässään meitä selvästi terävämpi, Gnistanin päävalmentaja Tommi Lingman puolestaan tiivisti.

TPS hamuaa voittoputkensa pidentämistä ensi viikolla, kun EIF saapuu Turkuun. Ottelu alkaa Veritas Stadionilla keskiviikkona 14.6. klo 18.30. Sen jälkeen on edessä äärimmäisen mielenkiintoinen reissu FC Hongan vieraaksi Espooseen.