TPS:n viides tila sai tänään sinetin Kuopiossa

Veikkausliigakausi 2011 saatiin tänään päätökseen. TPS päätti oman kautensa häviämällä Kuopiossa KuPS:lle maalein 2-0. TPS taisi päästää ne tulisimmat höyrynsä ilmoille jo viime keskiviikon paikalliskamppailussa FC Interiä vastaan. Palloseuralta lipuivat tuolloin mitalimahdollisudet lopullisesti käsistä, eikä sarjataulukossa takanakaan ollut enää uhkaajia. On siis aivan ymmärrettävää, ettei peli-ilo ollut ehkä enää aivan ylimmillään

Kauden päätösttelussa oli oikeastaan vain kolme merkittävää tilastomerkintää. KuPS:n 18-vuotias Aleksi Paananen vei joukkueensa johtoon 20. minuutin kohdalla. KuPS:n ailahtelevainen tähtihyökkääjä Dickson Nwakaeme siirsi Kanarianlinnut ratkaisevan tuntuiseen 2-0-johtoon ottelun 83. minuutin kohdalla. Hienon kauden TPS-puolustuksessa pelannut Jarkko Hurme joutui poistumaan kentältä 85. minuutin kohdalla punaisen saattelemana.

TPS ja KuPS ottivat yhteen tänään kauden kolmannen kerran ja ottelusarjasta saatiin kaikki merkit käyttöön. Kauden ensimmäinen taistelu päättyi Kuopiossa 1-1, sen jälkeen TPS riepotteli KuPS:ia Turussa perusteellisesti 5-0-luvuin ja nyt KuPS oli parempi lukemin 2-0.

HJK oli varmistanut mestaruutensa jo aiemmin, mutta muiden mitaleiden kohtalo ratkesi aivan kalkkiviivoilla. FC Inter otti lopulta hopeaa ja JJK SM-pronssia. FC Honka oli pronsseissa kiinni Maarianhaminassa aina ottelun 90. minuutille asti, kunnes isäntäjoukkue IFK Mariehamn tasoitti. TPS oli siis Hongan jälkeen viides ja KuPS nousi voittonsa myötä kuudenneksi. RoPS hakee uutta vauhtia Ykkösestä, josta tilalle nousi FC Lahti.

TPS kauden saldoksi tuli 13 voittoa, 12 tasapeliä ja yhdeksän tappiota. Maalieroksi saatiin 48-44. TPS:n kauden 2011 paras maalintekijä oli Mika Ääritalo 11 osumallaan. TPS oli tällä kaudella koko Veikkausliigan toiseksi suosituin yleisöjoukkue keskiarvollaan 3595. Sen edellä kiilasi niukasi vain HJK keskiarvolla 3610.

Jalkapallotoimittajien Pallo-Kopla ry valitsi perinteiseen tapaansa niin sanotun Kopla-joukkueen, eli Veikkausliigan All Stars -joukkueen vuodelle 2011. TPS:stä joukkueeseen nimettiin tämän kauden sensaatiopuolustaja Jere Uronen sekä liigauransa päättänyt Jarno Heinikangas.

TPS juhlii tänään kauden 2011 päättymistä Holiday Club Caribiassa, jossa palkitaan myös kauden parhaita tepsiläisiä. TPS:n joukkue saapuu Caribiaan suoraan Kuopiosta.