TPS:n välieräpaikka jäi haaveeksi Pirkkahallissa

Tampere United eteni lauantai-iltapäivällä Liigacupin välieriin kaatamalla TPS:n Pirkkahallissa mahdollisimmaan niukasti, eli lukemin 1-0 (0-0). Ottelun ainokaisen iski isäntien Mika Lahtinen 68. minuutin kohdalla.

Ottelun ensimmäinen puoliaika ei juuri hienouksia tarjonnut ja maalipaikat jäivät vähiin. Molemmat joukkueet tuntuivat kyttävän vastaiskuja, joita niitäkään ei kuitenkaan montaa nähty.

Avauspuoliskon parhaat tekopaikat leipoi TamU. Reilun vartin pelin jälkeen Aapo Lappalainen pudotti pallon  Lahtiselle, mutta Jukka Lehtovaara ennätti pallon tielle. Lahtinen kokeili tykkiään uudestaan hieman myöhemmin, mutta laukaus painui maalin yli. TamU;n maalivahti Mika Hilander suoriutui ensimmäisestä 45-minuuttisesta suhteellisen helpolla.

Toinen puoliaika oli ensimmäisen tapaan kaikin puolin tasainen. TPS oli kuitenkin mennä heti puoliskon alkuun johtoon, kun Patrik Lomski latasi pilkun kohdalta ja Hilander venytti jalkaa väliin. Sen jälkeen pallo pomppasi Ali Al Takelle, joka latasi avopaikasta pallon yli maalin.

Ottelun ainokainen nähtiin, kun pelikello näytti 68. minuuttia. Pirteästi läpi pelin esiintynyt Lahtinen rynni vastustamattomasti neljän TPS-puolustajan läpi boksiin ja sijoitti pallon lähietäisyydeltä maalin takakulmaan.
TPS ei saanut tappioasemassa sellaista kunnon kirivaihetta päälle ja TamU eteni välieriin.

– Tämä oli normaalia Liigacupia. Peli oli hyvin tasaista ja molemmilla joukkueilla oli paikkansa ratkaista. TamU oli kuitenkin ehkä sen yhden maalin verran parempi, TPS-luotsi Marko Rajamäki tunnusti matsin jälkeen.

– Pelaajamme ovat mukana kovissa peleissä suhteellisen pienellä liigajoukkueen harjoittelulla. Siinä mielessä voin olla tyytyväinen, vaikka välieräpaikka olikin tavoitteena. Emme saaneet missään vaiheessa kunnon takaa-ajovaihetta päälle ja pelinrakentelumme meni hätäiseksi potkimiseksi, hän vielä pohdiskeli.

TamU – TPS 1-0 (0-0)

68′ 1-0 Mika Lahtinen

Kokoonpanot:

TamU: 1 Mika Hilander, 4 Kristian Kojola, 5 Antti Ojanperä (var.), 6 Jonas Emet (var.), 7 Jari Niemi, 8 Jarkko Värttö, 9 Mika Lahtinen, 11 Aleksei Kangaskolkka, 16 Ilari Ruuth (86. Sergei Korsunov), 25 Aapo Lappalainen (68. Antto Hilska), 27 Johannes Mononen (var.)

Vaihdossa: 12 Jere Pyhäränta, 10 Sergei Korsunov, 17 Antto Hilska, 21 Jonne Hjelm

TPS: 12 Jukka Lehtovaara, 2 Mikael Liespuu (var.), 3 Kalle Mäkinen (83. Jere Uronen), 7 Sami Rähmönen, 8 Jarno Heinikangas, 10 Petteri Pennanen, 13 Toni Kolehmainen, 15 Ali Al Take (83. Floribert N’Galula), 19 Patrik Lomski (86. Janne Vuorinen), 23 Juho Lähde, 25 Santeri Mäkinen

Vaihdossa: 35 Henrik Moisander, 9 Janne Vuorinen, 17 Tomas Hradecky, 24 Floribert N´Galula, 31 Jere Uronen