TPS:n naisten edustusjoukkue solmi kahdeksan uutta pelaajasopimusta

Viime kauden Naisten liigassa SM-hopeaa voittanut TPS jatkaa joukkueensa vahvistamista. TPS:llä oli jo ennestään valmiina kahdeksantoista pelaajasopimusta. Jo aiemmin tehdyt sopimukset kattoivat käytännössä kaikki seuran viime kauden runkopelaajat. Lisäksi keskikenttäpelaaja Julia Tunturi palasi Åland Unitedista Turkuun. TPS on tehnyt nyt kahdeksan uutta pelaajasopimusta ja sopimusten alaisten pelaajien määrä nousee 26:een. TPS:n tämän hetken sopimuspelaajista neljä on maalivahteja, ja loput 22 kenttäpelaajia.

Vaasalaislähtöinen puolustaja Frida Lähteenmäki siirtyy TPS-paitaan ensi kaudeksi FC Hongasta. Laitapelaaja Tiia Savolainen saapuu Turkuun puolestaan Kuopion Pallokissoista. Porilaisessa NiceFutiksessa viimeiset neljä kautta hyökännyt Netta Hannula hakee myös uusia haasteita pelaajauralleen TPS:stä. Porista TPS:n riveihin siirtyy myös laitapelaaja Milla Rantamäki. Lähteenmäki ja Savolainen ovat vuoden 1997 ikäluokkaa, Rantamäen syntymävuosi on 1995 ja Hannulan 1993.

– Saamme kaikkien näiden uusien pelaajien myötä vahvistusta sekä lisäkilpailua oikeastaan jokaiselle pelipaikalle. Kaikki nämä neljä pelaajaa haluavat edelleen kehittyä ja mennä urallaan eteenpäin. Uuteen joukkueeseen sopeutuminen vie aina hetken, mutta odotukseni ovat erittäin korkealla. Olen tietysti erittäin tyytyväinen, että he halusivat nimenomaan TPS:ään hakemaan uusia haasteita, päävalmentaja Sami Haltia kiittelee.

TPS:llä on ollut loppuvuodesta harjoitusringissään myös omia nuoria try out -pelaajia. TPS:n omat kasvatit, maalivahti Matilda Nurmi, puolustaja Iines Lehkonen, keskikenttäpelaaja Emma Suominen sekä hyökkääjä Peppi Saarinen, ovat nyt try out -näyttönsä antaneet ja he pääsevät tuoreina sopimuspelaajina mukaan kilpailemaan peliajasta.

– Meillä on erinomainen sopimustilanne nyt kokonaisuudessaan. Nämä nälkäiset omat nuoret pelaajamme pääsevät nyt haastamaan myös kaikkia kokeneempia pelaajiamme osana joukkuetta, Haltia vahvistaa.

TPS sai tällä viikolla mieluisia uutisia Suomen Palloliitosta, kun sen kakkosjoukkueelle tarjottiin paikkaa Naisten Kakkosesta. TPS N2 ottaa uuden sarjapaikan vastaan ja tämä avaa taas täysin uusia mahdollisuuksia yhteistyön suhteen seuran sisällä.

Kuva: Timo Hammar

Lisää uutisia