TPS:n naisille upea voitto HJK:sta

05.08.2012 14:03

TPS - HJK  1-0 (1-0)
43. Tiia Tikkanen (Julia Tunturi)

TPS:n naiset järjestivät mieluisan yllätyksen kannattajilleen peittoamalla HJK:n lauantaina toisen sarjakierroksen päättäneessä pelissä. Katja Kankaanpään erinomaiset torjunnat ottelun loppuvaiheissa pelastivat pisteet TPS:lle.

Kotijoukkue lähti otteluun hyvällä ilmeellä sisuntuneena keskiviikon KF10-tappiosta. Vartin pelin jälkeen Juliette Kemppi nousi oikealla laidalla antaen hyvän keskityksen maalin eteen, jossa kukaan tepsiläinen ei ehtinyt pallolle ja hyvin rakennettu tilanne valui hukkaan.

HJK:n hieman hidas puolustuslinja pelasi kovin ylhäällä ja sitä TPS hyödynsi nopean Tiia Tikkasen läpijuoksuilla. 21. minuutilla Julia Tunturi antoi loistavan syötön HJK:n puolustuksen välistä Tiialle, joka pinkoi karkuun, mutta laukaus meni hieman oikealta yli maalin.

26. minuutilla Tiia otti hyvin vastaan Tunturin syötön, spurttasi puolustajien välistä ja laukoi vasempaan alanurkkaan ohi  HJK:n maalivahti Vera Variksen. Avustavan erotuomarin lippu oli kuitenkin pystyssä, koska Tiia oli hänen mukaansa ottanut pallon haltuun kädellään.

43. minuutilla Tiian kolmas yritys sitten palkittiin. Julia Tunturi antoi tarkan pitkittäissyötön oikealle yli HJK:n puolustuslinjan ja Tiia juoksi jälleen kerran yksin läpi. Nyt hänellä oli hieman enemmän aikaa tähdätä ja kova laukaus sujahti HJK:n maalitolpan vierestä verkkoon. Vielä ennen puoliaikavihellystä Tikkasella oli mahdollisuus lisätä TPS:n johtoa, kun Emmi Montonen syötti hänet taas kerran vapaasti etenemään. Varis oli nyt tarkkana ja tuli vastaan torjuen Tiian vedon.

HJK suoritti puoluksensa hienosäädön puoliajalla ja A-maajoukkuepuolustaja Emma Koivisto näytti saaneen päävastuun Tikkasen hillitsemiseksi. Julia Tunturi pääsi vielä kokeilemaan Veera Variksentorjuntakykyjä ennen kuin HJK laittoi kovan myllytyksen päälle. 65.-75 minuuttien välillä Kankaanpää joutui aikamoiseen pallosateeseen, mistä selviytyi ilman takaiskua puolustajien avulla. Tiina Saario ja Marianna Tolvanen järjestelivät ja laukoivat useimmiten ja vaarallisesti. Mm. 70. minuutilla Saarion kova veto 16 rajalta oli mennä yläriman alle, mutta Katja ylettyi nyrkkeilemään pallon yli maalin.

Loppupeli olikin sitten enää HJK:n jo väkinäiseksi muuttunutta yritystä ja TPS:n varmistelua.

- Totta kai tuntui hienolta tehdä voittomaali tällaisessa ottelussa monen pettymyksen jälkeen ja erityisesti HJK:ta vastaan, Tiia Tikkanen kertoi pelin jälkeen.

- Edellisessä pelissä Kokkolassa häviöstä huolimatta oli näkyvissä hyviä merkkejä joukkueen kokonaisesityksessä ja huimasti tämä HJK-voitto tietysti vielä antaa lisää itseluottamusta ryhmän sisällä. Voitto oli muuten ensimmäinen HJK:sta siitä asti kun minä olen ollut mukana, Tikkanen iloitsi.

- Hattua pitää nostaa uhrautuvalle puolustuspelille ja Katjan maalivahtityöskentelylle toisella puoliajalla. Se viime kädessä pohjusti tämän upean voiton, Tiia vielä kehui joukkuetovereitaan.

TPS:n parhaita olivat huikean ottelun pelanneen maalivahti Kankaanpään ohella puolustuslinja: topparit Montonen ja Siiri Hammar sekä laitapakit Emilia Halm ja Marjukka Pirttisalo. Korvatulehduksen takia poissaolleen Tiina Vatasen paikalla alempaa keskikenttää pelannut Saija Östlund täytti paikkansa hienosti.  Saijan parina pelannut Petra Nurminen on kasvamassa erinomaiseksi liigapelaajaksi ja myös heidän ansiostaan HJK:n lähentelyt onnistuttiin torjumaan toisen jakson ratkaisevilla hetkillä.

HJK ei päässyt tutulle tasolleen mitä normaalisti ovat Tepsiä vastaan pelanneet, vaikka heillä oli neljä A-maajoukkuepelaajaa kentällä. Ehkä se oli myös TPS:n uhrautuvan asenteen ansiota. Laura Kivistön puuttuminen puolustuspäästä pelikiellon takia näkyi selvästi etenkin ensimmäisellä puoliajalla.

TPS nousi nyt sarjataulukossa kahdeksanneksi ohi NiceFutiksen, joka nyt kävi vuorostaan Kokkolassa häviämässä nousukuntoiselle KF10:lle. Seuraavaksi TPS matkaa Ouluun 3. kierroksen avausotteluun sunnuntaiksi 12.8. TPS:n seuraava kotiottelu on lauantaina 18.8. klo 16.00. Ottelu pelataan Urheilupuiston Yläkentällä ja vastustajana on FC Honka.

TPS: Katja Kankaanpää (mv) (C); Emilia Halm, Siiri Hammar, Emmi Montonen, Marjukka Pirttisalo; Petra Nurminen, Saija Östlund; Taija Tomberg (74. Hanna Karhu), Julia Tunturi, Juliette Kemppi (68. Janniina Haapaniemi); Tiia Tikkanen (v. 89. min.).
Vaihdossa: Karoliina Lindstedt (mv) ja Amanda Partanen.