TPS:n naiset tauolle tappio niskassa

TPS – ONS  1-2 (1-1)
7′ 1-0 Tiia Tikkanen (Juliette Kemppi)
9′ 1-1 Sanna Ylianttila (Katriina Kuoksa)
55′ 1-2 Ylianttila (Jenni Leinonen)

Viimeisen ottelun ennen juhannustaukoa TPS:n naisten liigajoukkue aloitti lupauksia antavasti hyvällä liikkeellä ja vierailija ONS joutui hienoisesti altavastaajaksi ensi minuuteilla. 7 minuutin kohdalla Juliette Kemppi syötti taaksepäin Tiia Tikkaselle, joka laukoi pallon vasempaan alanurkkaan ja TPS siirtyi 1-0 johtoon. Tähän asti ottelun kulku noudatteli samaa käsikirjoitusta kuin ensimmäinen kohtaaminen Oulussa. Jopa Tiian maali syntyi samassa ajassa!

Siihen ne yhtäläisyydet sitten loppuivatkin. ONS heräsi taistelemaan tosissaan tappioasemassa ja toisesta kulmapotkusta Sanna Ylianttila pääsee puskemaan tasoituksen jo parin minuutin kuluttua. Tiia Tikkasen jouduttua vaihtoon takareisikipujen vuoksi puolen tunnin pelin jälkeen TPS:n hyökkäyspään peli oheni.

ONS tuli toiselle puoliajalle aggressiivisena ja se loi monta tilannetta terävillä hyökkäyksillään. Yhden kerran Ylianttila onnistui taistelussaan Tiina Vatasen kanssa laukomaan vasemmalta pienestä kulmasta oikean tolpan juureen ja ONS siirtyi johtoon. Onssin ryhdyttyä varmistelemaan johtoaan viimeisen vartin aikana TPS sai vielä painetta ONS-maalille, mutta paikkoja ei pystytty hyödyntämään maaliksi asti.

TPS:n peliesitys oli tällä kertaa varsin aneeminen ja tauko tuleekin nyt hyvään saumaan, ja joukkue voi kerätä voimia ja harjoitella kunnolla tulevia pelejä varten.

TPS:n Petra Nurminen otti runsaan vastuun keskikenttäpelistä Tiina Vatasen toimiessa toisena topparina. Myös Julia Tunturi onnistui hyvin ja teki töitä hartiavoimin laajalla alueella keskikentällä ja välillä kärjessäkin. Emmi Montonen pelasi myös vahvasti alempana topparina.

TPS: Katja Kankaanpää (mv); Emilia Halm, Tiina Vatanen (C), Emmi Montonen, Marjukka Pirttisalo; Julia Säppi (69. Eveliina Mäkelä) , Heta Kauppinen (41. Saija Östlund), Petra Nurminen; Julia Tunturi; Juliette Kemppi , Tiia Tikkanen (33. Sari Tikkanen).
Vaihdossa: Karoliina Lindstedt (mv), Janniina Haapaniemi, Siiri Hammar ja Taija Tomberg.

Naiset pääsevät nyt viettämään kauhden viikon taukoa peleistä. Seuraava kotiottelu on sunnuntaina 1.7. klo 16.00 TPS – PK-35 Urheilupuiston yläkentällä.

Kuva: Rainer Lönnbäck