TPS:n naiset kompastuivat alun takaiskuihin

PK-35 Vantaa  – TPS  2-0 (2-0)
6. 1-0 Cynthia Uwak
19. 2-0 Uwak (Tia Hälinen)

Kotijoukkueen PK-35:n nigerialaisvahvistus Cynthia Uwak upotti TPS:n naiset kahdella henkilökohtaisella taidonnäytteellään ottelun alkuvaiheessa sunnuntaina.

Shokkialusta huolimatta TPS pystyi varsin tasaväkiseen mittelöön mestarisuosikin kanssa. Toki PK-35 loi  tilanteita enemmän, mutta ratkaisevilla hetkillä laukaukset suuntautuivat yli tai ohi maalin ja Katja Kankaanpää TPS-maalilla oli muissa tilanteissa seinänä vastassa.

Uwak näytti ottelun alkuhetkillä vaarallisuutensa ja hänen nopeutensa tuotti suuria vaikeuksia TPS-puolustukselle. Ensimmäinen maali syntyi Tepsin kannalta harmillisesti, kun Siiri Hammar antoi liian hiljaisen palautuksen taaksepäin maalivahdille ja Uwak ehti väliin, kiersi Katjan ja tuikkasi pallon maaliin.

Toisen maalinsa Uwak alusti keskikentältä lähtien saatuaan vauhdissa syötön Tiia Häliseltä.
Pikajuoksijan vauhdilla edennyt Uwak ohitti kaksi hieman löysästi puolustanutta TPS-pelaajaa ja laukoi vasemmalta pallon maaliin. Viimeistelyn kannalta Uwakin molemmat maalit olivat identtiset.

TPS:llä oli myös muutama hyvä pelinrakentelu ensimmäisellä puoliajalla. Hieman ennen 2-0 maalia Juliette Kemppi eteni oikealla laidalla antaen maalille hyvän keskityksen, mihin Tiia Tikkanen ei aivan ehtinyt.

24. minuutilla Kemppi syötti Tiia Tikkaselle päätyrajalle, mutta tämän keskitys maalille pysähtyi kotijoukkueen maalivahdin Rachael Ayegban hyppysiin.

Tiia Tikkanen yritti vielä jakson lopulla ratkaisua 25 metristä, mutta huonosta asennosta lähtenyt veto meni ”toiseen kerrokseen”.

Toisella puoliajalla TPS haki kovasti kavennusmaalia ja peli painopiste olikin pitkän aikaa, aivan ottelun loppua lukuunottamatta, PK-35:n kenttäpuoliskolla.

63. minuutilla kotijoukkue sai vapaapotkun hyvästä paikasta n. 20 metriä TPS-maalista. Sanna Saarinen laukoi kohti etukulmaa, Kankaanpää torjui ja pallo ponnahteli pelaajasta toiseen, kunnes Maikku Pirttisalo onnistui purkamaan tilanteen.

Lähinnä kavennusta TPS oli 65. minuutilla, kun Julia Säppi laukoi 25 metristä pallon yläputkeen, josta se korkean kaaren tehtyään putosi  Ayegban käsiin. Samassa tilanteessa Ayegba potkaisi lähelle tullutta Tiia Tikkasta  pohkeeseen ja erotuomari vihelsi pelin poikki. PK-35:lle tuomittiin vapaapotku, koska erotuomarin mukaan Tiia oli huitaissut Ayegbaa kädellään vatsaan. Ayegba sai potkustaan vain huomautuksen.

Viimeisen vartin aikana pelinhallinta kääntyi PK:lle, joka pommitti enimmäkseen TPS-maalin takana olevaa kellotaulua. Pari minuuttia ennen loppua Tiialla oli vielä yksi mahdollisuus kavennukseen, kun hän sai hyvän pystysyötön Julia Tunturilta. Kahden puolustajan puristuksessa Tiia jäi toiseksi ja maalivahti sai kopattua pallon haltuunsa.

Kokonaisuuden kannalta kotijoukkueen voitto oli oikeutettu, vaikka hieman tepsiläisiä jäi harmittamaan maalien synnyttyä helponlaisesti. TPS-valmentaja Heikki Altosen mukaan tämä oli paras kolmesta PK-35:ta vastaan pelatusta ottelusta tällä kaudella, koska TPS pystyi nyt varsin tasapäiseen kenttäpeliin.

TPS:n seuraava kotiottelu on lauantaina 1.9. klo 16.00. Ottelu pelataan Urheilupuiston Yläkentällä ja vastustajana on Kokkola F10.

TPS: Katja Kankaanpää (mv) (C); Emilia Halm, Siiri Hammar, Emmi Montonen, Marjukka Pirttisalo; Petra Nurminen, Tiina Vatanen; Sari Tikkanen (54. Julia Säppi), Julia Tunturi, Juliette Kemppi; Tiia Tikkanen.
Vaihdossa: Karoliina Lindstedt (mv), Taija Tomperi ja Netta Laasio.