TPS:n naiset joutuivat taipumaan Hongalle

Hongan rutinoitunut joukkue ei antanut TPS:n keski-iältään seitsemän vuotta nuoremmalle kokoonpanolle juurikaan liikkumatilaa eilen Urheilupuiston yläkentällä pelatussa kauden kotiavauksessa.

Honka painoi pelin painopisteen Tepsin kenttäpäätyyn heti ottelun alussa ja vaarallisin tilanne ennen avausmaalia oli Henni Malisen ylärimalaukaus.

Honka meni johtoon 22. minuutilla TPS:n puolustajan menetettyä pallon, jolloin Auvinen syötettiin oikealta läpi ja hän ohitti tarkalla laukauksellaan Katja Kankaanpään.

Vieraiden johtomaalin jälkeen TPS sai hieman otetta hyökkäyspeliinsä keskikentän Julia Tunturin ja Heta Kauppisen ansiosta. Heta pääsi kerran kokeilemaan Hongan maalissa pelanneen Noora Matikaisen taitoja. Veto lähti sen verran kaukaa, ettei Honka-vahdilla ollut vaikeutta torjua.

TPS oli eilen tehoton hyökkäyspelissä, kun yksinäisen kärjen Tiia Tikkasen varjona oli koko ajan 2-3 Honka-pelaajaa. Tikkanen onnistui myös kerran läpiajossa Tunturin hyvästä syötöstä, mutta laukaus meni maalin sivuverkkoon väärälle puolelle.

TPS vaihtoi toiselle puoliajalle uutta voimaa hyökkäykseen ja keskikentälle ja vaihdosta kentälle tullut Eve Mäkelä rakensi nopealla laitaspurtilla maukkaan tilanteen Tiia Tikkaselle, mutta tämän sisäsyrjäohjaus meni harmittavasti parikymmentä senttiä ohi vasemman tolpan.

Auvinen pääsi uudelleen maalitilastoon 69. minuutilla, kun TPS menetti pallon keskikentällä ja Hongan nopeat syötöt tavoittivat liukkaan Auvisen, joka tempaisi vastustamattomasti toisen maalinsa.

Ottelun loppua kohti peli tasaantui, Honka varmisteli johtoaan ja TPS:n paras terä oli jo valunut yläkentän tuuliselle kentälle.

TPS:n parhaita olivat varmasti torjunut Kankaanpää maalissa, Veikkauksen pronssilätkällä palkittu toppari Siiri Hammar, toinen toppari Emmi Montonen, keskikentällä paljon raatanut Tunturi ja yksin Honka-puolustusta vastaan taistellut Tikkanen.

Veikkauspisteet jakoivat KSF:n edustajat: Jan Lundström, Marie Börman ja Nikita Korsström.
3 pistettä: Henni-Marika Malinen FC Honka
2 pistettä: Anna Auvinen FC Honka
1 piste: Siiri Hammar TPS

TPS:n avauskokoonpano: Katja Kankaanpää (mv);  Sari Tikkanen (78. Petra Nurminen), Siiri Hammar, Emmi Montonen, Terhi Ristolainen; Tiina Vatanen (C);  Julia Säppi (87. Taija Tomberg), Juliette Kemppi (46. Emilia Halm), Julia Tunturi,  Heta Kauppinen (46. Eveliina Mäkelä);  Tiia Tikkanen.

Vaihdossa:  Karoliina Lindstedt (mv), Emilia Halm, Hanna Karhu, Taija Tomberg, Eveliina Mäkelä, Janniina Haapaniemi ja Petra Nurminen.