TPS:n loistava ilta tummui kolmen minuutin painajaisjaksoon

TPS pelasi kauden 2016 ensimmäisen kotiottelunsa Paavo Nurmen Stadionilla. Alku näytti erinomaiselta, kun TPS:n Rasmus Holma puski pallon KTP:n verkkoon Jani Virtasen loistavasta kulmasta jo ottelun 3. minuutilla.

TPS painoi muutenkin päälle ja vyörytti hyökkäyksiä toisensa perään. KTP:lle tuotti tuskaa päästä edes keskialueen yli. TPS:n hallinta ei poikinut kuitenkaan lisäosumia, vaikka maali roikkui koko ajan ilmassa.

Ensimmäisen puoliajan lopulla iski sitten KTP, kun TPS:lle ei kelvannut. Juuso Salonen pääsi puskemaan pallon metrin päästä verkkoon ottelun 42. minuutilla. Maali syntyi kovan Tepsin painostusjakson jälkeen ja oikeastaan vieraiden ensimmäisestä paikasta. Maali tuli myös pahaan saumaan, juuri ennen taukoa.

Ottelun toisen puoliajan alussa TPS:n mainio ote jatkui. 69. minuutin kohdalla koko peli kuitenkin kääntyi. Viime kauden TPS-pelaaja Jussi Aalto ja kaadettiin ja pallo pistettiin pilkulle. Aalto ei niissä yleensä erehdy ja pallo painuikin vuorenvarmasti vasempaan alanurkkaan. Tästä alkoi TPS:n parin minuutin painajainen.

71. minuutin kohdalla Aalto tällä kertaa passasi ja Alekos Alekou ohjasi pelivälineen verkkoon. Minuutti tästä ja Aalto näytti potkutekniikkaansa ja sijoitti lukemiksi jo 1-4.

TPS ei kuitenkaan luovuttanut, vaan se toipui hiljalleen shokkijaksostaan. Lucas Gabrielsson laukoi 85. minuutin kohdalla ja Ilari Mettälä ohjasi pallon maalin edestä sisään.

KTP pääsi kuitenkin vielä kertaalleen maalin makuun, kun Ville Oksanen tuikkasi lähes nollakulmasta lisäajalla 2-5.

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen oli ymmärrettävästi varsin vaisua miestä ottelun jälkeen.

– Ehdottomasti kauden parasta peliämme, siihen pilkkuun asti. En todellakaan osaa nyt sanoa, mitä sen jälkeen tapahtui. En ole tällaista peliä ennen kokenut ja sen pystyn sanomaan, että tämä ei tule tällä kaudella toistumaan, hän lupasi.

TPS jäi tappion myötä sarjassa edelleen yhteen pisteeseen. Taakse jäi ainoastaan nollakerhossa oleva FC Jazz. Nämä joukkueet kohtaavat Turussa sunnuntaina 29.5. klo 18.30 alkaen.