TPS:n kotiavauksesta puuttuivat tehot

Ykkösen kausi 2015 nytkähti käyntiin TPS:n osalta hieman tukkoisesti. Raitapaidat joutuivat nimittäin tunnustamaan FC Jazzin paremmaksi lukemin 0-2. Ottelu oli myös entisen TPS:n valmentajaparivaljakon kohtaaminen, kun Tepsin Mika Laurikainen ja FC Jazzin John Allen luotsasivat joukkueitaan tällä kertaa vastakkaisilla puolilla. Itse ottelutapahtuma keräsi Yläkentälle käytännössä täyden katsomon ja tunnelma oli myös sen mukaista.

FC Jazz ratkaisi ottelun toisella puoliajalla. Ottelun avausosuma syntyi 68. minuutin kohdalla, kun Elias Ahde puski pallon pienestä kulmasta verkkoon entisen TPS-pelaaja Samu-Petteri Mäkelän keskityksestä. Mäkelä oli väkevästi mukana myös Jazzin toisessa osumassa. Hän lähetti kulman ottelun 86. minuutilla ja porilaisten pitkä toppari Jussi Välilä puski pallon suoraan sisään.

TPS:n vahvin jakso osui osui ottelun 2. puoliajan alkupuolikkaalle, jolloin isännät vyöryttivät palloa vahvasti Jazzin kenttäpäätyyn. Tepsistä lähimpänä maalitekoa olivat Niklas Friberg, Jussi Aalto ja Sami Rähmönen. Kun TPS ei käyttänyt omaa etsikkoaikaansa, iski FC Jazz. TPS-vahti Oskari Forsman ei voinut takaiskuille oikein mitään ja hän esitti päästettyjen maalien vastapainoksi muutaman paraatipelastuksen. Myös FC Jazzin maalivahti Lauri Pirhonen oli myös elementissään kentän toisessa päässä.

TPS:n kokenut hyökkääjä Mikko Hyyrynen joutui jättämään ottelun aivan viime tingassa väliin sairastumisen vuoksi. Paikan avaukseen sai näin Riku Sjöroos. Pipopäinen Hyyrynen oli kuitenkin Tepsin penkillä osana joukkueen valmennusryhmää.

TPS-kannattajien koko pääkatsomon levyinen tifo mustine ja valkoisine katsomolippuineen oli mahtavaa katsottavaa ja todellista katsomo- ja kannattajakulttuuria. Myös tifon viesti tuli selväksi: ”Viidesti olemme kaatuneet – aina olemme nousseet”

TPS TV julkaisee ottelun koosteen sunnuntaina 3.5.