TPS:n kasetti kesti – isot pinnat tulijaisina Turkuun (kooste)

TPS palasi sunnuntaina voittokantaan sekä sarjakärkeen Jalkapallon Ykkösessä kaatamalla GrIFK:n Kauniaisissa lukemin 1-2. Tämä erittäin haasteellisessa paikassa otettu voitto osoitti, että TPS:llä on edelleen kypsyyttä sarjan kärki- ja nousutaisteluihin muutaman hankalamman ja voitottoman ottelun jälkeen. GrIFK pyöritti Tepsiä kotikentällään kevään ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa, mutta nyt TPS oli voittolukujensa verran parempi. TPS ehti tässä välissä voittaa heinäkuussa GrIFK:n jo Turussa lukemin 2-0.

GrIFK ja TPS pelasivat kaiken kaikkiaan viihdyttävän ottelun, jossa nähtiin elämää molemmissa kenttäpäädyissä. TPS vieraili ensimmäisellä puoliajalla ahkeraan isäntien päädyssä, mutta tilanteiden viimeistely kariutui ainakin muutamaan otteeseen liian hienon ratkaisun hakuun. TPS:n ensimmäisen puoliajan parhaat paikat avautuivat Mikko HyyryselleSami Rähmöselle ja Ilari Mettälälle.

Vastaavasti kun GrIFK hyökkäsi, oli niissä tiettyä suoraviivaisuutta ja kerran pallo kimpoili takaisin kentälle TPS:n tolpan kautta. GrIFK luottaa omaan pelialustaansa ja erikoistilanteihinsa. Jopa GrIFK:n pitkät sivurajaheitot aiheuttivat muutaman kerran pientä kaaosta TPS:n puolustuspäässä. Rasmus Holma oli kuitenkin se pelaaja, joka yleensä ensimmäisenä sai päätään väliin näissä tilanteissa. Tauolle mentiin tilanteessa 0-0.

TPS otti aimo harppauksen kohti täyttä pistesaldoa 62. minuutin kohdalla. Jani Virtanen vapautti Ilari Mettälän nokitusten maalivahti Toni Vuorisen kanssa ja tämä kliininen viimeistelijä sijoitti pallon maalin oikeaan alakulmaan.

GrIFK tuli pisteleikkiin kuitenkin heti perään mukaan. Vihreäpaidat saivat kulman 66. minuutin kohdalla ja Niko Perera nikkasi pallon suoraan TPS:n verkkoon maalin vasemmalta kulmalta. GrIFK oli mennä tämän jälkeen jopa johtoon, mutta maalivahti Oskari Forsmanin ilmiömäinen ja oikein ajoitettu ulostulo pelasti nämä aikeet.

TPS näytti ottelun lopussa kuitenkin henkisen kapasiteettinsä tiukassa paikassa ja vähän kuin pakkovoiton edessä. Mikko Hyyrynen pääsi juoksemaan vasemmalta boksiin ja maalintekopaikkaan 82. minuutin kohdalla, kun Perera veti häneltä jalat takaapäin alta. Seurauksena oli Pereran ulosajo ja pilkku. Maestro itse asteli todella kovassa paikassa pallon taakse. Hyyrynen teki yhden pienen harhautusliikkeen ja latasi pelivälineen varmasti maalin oikeaan alanurkkaan. Vuorinen oli aavistanut sitä ennen jo vasempaan alanurkkaan.

TPS pelasi voittomaalin jälkeiset loppuminuutit ylivoimalla hieman hermostuneesti, mutta joukkueen kantti kesti kuitenkin upeasti loppuun asti. TPS sai koko ottelun ajan hienoa tukea Turusta tulleilta TPS-kannattajilta sekä kaikilta muilta TPS-henkisiltä katsojilta, jotka ottivat Kauniaisten keskuskentän oikeastaan  täysin haltuunsa.

Sunnuntaina kohtasivat aiemmin iltapäivällä myös KPV ja AC Oulu, jotka päätyivät maalittomaan tasapeliin. Maanantaina Ykkösen kärkitaisto selkenee, tai mutkistuu entisestään, kun JJK ja FF Jaro ottavat yhteen. TPS on nyt piikkipaikalla (41) ja JJK ottelun vähemmän pelanneena seuraavana (40). Seuraavana tulevat AC Oulu (39), FF Jaro myös ottelun muita vähemmän pelanneena (35) sekä KPV (34).