TPS:n kantti kesti – JJK taipui Jyväskylässä 0-3

TPS säilytti saumansa Ykkösen nousutaisteluihin kaatamalla kuuden pinnan pelissä JJK:n tänään Jyväskylän sateisella Harjulla lukemin 0-3. JJK:n ja TPS:n välinen ottelu oli erittäin viihdyttävä, eikä sitä kuuluisaa dramatiikkaakaan puuttunut. Ottelun ratkaisun avaimia kentällä olivat Jussi Aallon pilkku, Oskari Forsmanin paraatitorjunnat, Mikko Hyyrysen johtajuus, Janne Korhosen ulosajo sekä Ilari Mettälän ratkaiseva 0-2-läpiajomaali.

Itse ottelussa vartin kohdalla Jussi Aalto ja Santeri Peltola leipoivat keskenään palloa ja Peltola pääsi latamaan oikealta, mutta kokenut Janne Korhonen torjui pallon takaisin kentälle. Heti perään kauden toista kertaa avauksessa ollut Tim Tuomikoski taittoi nilkkansa JJK:n boksissa ja Riku Sjöroos juoksi Harjun viheriölle. Sama kohtalo oli hetken kuluttua JJK-kippari Mikko Mannisella ja tilalle kirmasi JJK-ikoni Tommi Kari.

24. minuutin kohdalla Jussi Aalto peippaili JJK-puolustuksen keskellä ja mies tuupattiin nurin. Täplän taakse asettui tuttuun tapaan itse Aalto ja hän ampui pallon varmasti keskelle JJK-maalia. JJK oli todella lähellä tasoitusta 29. minuutin kohdalla. Tommi Kari keskitti oikealta ja Robert Taylor pääsi tälläämään maalin edestä avopaikasta, mutta Oskari Forsman venyi jaloillaan paraatipelastukseen. 36. minuutin kohdalla TPS rakensi nopean vastahyökkäyksen ja pallo löysi tiensä lopulta Niklas Blomqvistille, joka ampui vihaisesti 20 metristä, mutta vajaa puoli metriä yli.

JJK sai kovaa painetta TPS-päähään hieman ennen taukoa. Ensin Kari laukoi tulisesvasemmalta ja Forsman torjui. Heti perään Kari pääsi uudestaan yrittämään viidestä metristä, mutta TPS-puolustus blokkasi pallon uhrautuvaisesti kulmaksi. TPS oli muutenkin pienessä pinteessä ensimmäisen puoliajan lopun, mutta selvisi tauolle johtoasemista.

– Pelaaminen maistui, aloitettiin hyvin ja oltiinkin alkuun enemmän JJK-päädyssä, mutta lopussa otettiin enemmän vastaan. Yritän yleensä maalille aina keskustan puolelta ja nyt kaveri vähän repäisi ja siitä pallo pilkulle. Toiselle puoliajalle tarvitaan tiukempaa puolustamista, pidempiä hyökkäyksiä ja siihen vielä sitten se toinen maali, Jussi Aalto pudotteli ottelun tauolla.

Ottelun toisen puoliajan alku tarjosi melkoista draamaa. TPS-puolustus laittoi pitkän kaaripallon kohti JJK-maalia, mutta JJK:n Korhonen juoksi alueen ulkopuolelle ja sohaisi palloa kädellään. Tuomio oli täysin aiheellisesti suora punainen kortti. JJK-maalille kipitti sen jälkeen nuori Teppo Marttinen.

Tilannetta seurasi Jussi Aallon ovela vapaapotku, jonka Marttinen tuoreltaan nyrkkeili suoraan Liespuun jalkoihin, mutta tämän ohjaus painui hieman oikealta ohi. Aalto pääsi hetken kuluttua virittämään uudestaan, mutta Marttinen syöksyi toiseen suuren torjuntaan heti perään. Sinnikkäästi taistellut JJK sai sen jälkeen parikin kulmaa peräkkäin, mutta TPS siivosi pallot lopulta tyylikkäästi ulos.

64. minuutin kohdalla Jonni Peräaho ja Niklas Blomqvist pistivät palloa liikkeelle vasemmassa laidassa ja Peräahon syöttö tavoitti Mikko Hyyrysen boksissa, mutta veto puhalsi hieman oikean tolpan ohi. 73. minuuutin kohdalla JJK teki harppuunahyökkäyksen TPS-maalille ja Antto Hilskalla oli loistava paikka tasoittaa maalin edestä, mutta Forsman venyi taas jalkoineen todellisen haamupelastukseen.

79. minuutilla ottelu sitten vihdoin ratkesi. Mikko Hyyrynen kiidätti supervaihtomies Ilari Mettälän läpiajoon ja tämä uitti kylmästi maata pitkin 0-2. Ottelun lopun TPS jopa vähän namutteli ja Mikko Hyyrysen pikku zippi sinetöi 0-3-voittolukemat lisäajalla.

– Hienosti pojat nousi kahden huonomman pelin jälkeen. Oltiin erittäin hyvin vauhdissa mukana alusta asti ja hyvässä liikkeessä loppuun asti. Tämä oli ennen kaikkea koko joukkueen yhteinen esitys ja kaikki yksilöt nostivat samalla tasoaan. Nyt ollaan nousutaistossa taas terävästi mukana, todella tyytyväinen TPS-luotsi Mika Laurikainen tiiivisti.