TPS:n joukkue matkaa huomenna Belgiaan

TPS:n joukkue lähtee huomenna keskiviikkona Belgiaan UEFA Eurooppa-liigan toisen karsintakierroksen jälkimmäiseen osaotteluun KVC Westerlota vastaan. Viime torstaina Turussa pelattu ensimmäinen osaottelu päättyi ankeasti 0-1, kun belgit saivat viime sekunneilla ryntättyä pallon ohi TPS-veskari Jukka Lehtovaaran ja samalla lunastivat itselleen sen niin tärkeän vierasmaalin. TPS lähtee Belgiaan näin maalin takaa-ajossa.

– Harmittava loppu ottelullehan se oli. Alkuun he pelasivat hyvin ja emme päässeet pelaamaan niin kuin olisimme halunneet. Toisella jaksolla pääsimme peliin paremmin mukaan, TPS-hyökkääjä Mika Ääritalo harmittelee.

– Westerlo on hyvä joukkue, samantyylinen kuin Cercle Brugge, jota vastaan pelasimme vuosi sitten, vaikka se ehkä astetta kovempi vastus olikin. Westerlo on kuitenkin täysin voitettavissa, jos vain oma pelimme onnistuu. Kyllä meillä on siis saumat mennä jatkoon, kunhan pelaamme vain paremmin kuin viime torstaina, Ärtsi painottaa.

Tilanne  on käytännössä se, että TPS:n on voitettava ottelu ja tehtävä vähintään kaksi maalia, jos se mielii hoitaa paikan kolmannelle kierrokselle varsinaisen peliajan puitteissa. Juurikin tällä logiikalla Cercle Brugge niisti TPS:ltä jatkopaikan vuosi sitten.

– Tilannehan on tavallaan siinä mielessä hyvä, että vaikka he onnistuisivat tekemään maalin ei se vaikuta mihinkään, kunhan me vain onnistumme tekemään kaksi. Päitten ei siis tarvitse painua, vaikka omiin kolahtaisikin.

Vuodesta toiseen puhutaan, miten suomalaisten joukkueiden eurocup-menestykseen vaikuttaa se, että kausi on käynnissä kun europelit alkavat. Tänä vuonna pelitahti on ollut entistä tiiviimpi kun ottelumäärä lisääntyi. Joko joukkueen jaloissa painaa?

– Joukkueessa on odottava ja hyvä fiilis. Mukavaa päästä taas pitkästä aikaa pelaamaan, Ääritalo naureskelee.

Viime vuonna juuri Ääritalo onnistui maalinteossa Belgiassa ja varmisti näin TPS:n voiton ensimmäisessä osaottelussa. Samanlaisia onnistumisia tarvitaan myös ylihuomenna.

– Toivottavasti onnistun tänä vuonna samalla tavalla.

Belgia on tunnettu maailmalla muun muassa suklaasta. Aikooko Ääritalo vierailla suklaakaupassa matkan aikana?

– Jaa, en tiedä onko meillä aikaa sellaiseen. Jos on, niin varmasti saatan käydäkin, Ärtsi hymyilee.

Lisää uutisia