TPS:n Euro-unelma lässähti karulla tavalla

TPS:n euro-pelit on tältä kaudelta pelattu. TPS joutui nöyrtymään Cercle Bruggelle, vaikka raitapaidat menivätkän ottelussa 1-0 -johtoon Jonatan Johanssonin pistäessä pilkun jälleen varmasti sisään ensimmäisellä puoliajalla. Toiselle puoliajalle belgit tulivat rymisten ja takoivat taululle tarvittavat osumat ja etenivät näin Eurooppa-liigan kolmannelle karsintakierrokselle.

– Päällimmäisenä mielessä on tietysti jäätävä pettymys. Varsinkin kun vielä tauolla oltiin menossa jatkoon, allapäin ollut Marko Rajamäki kertoi matsin jälkeen.

Ottelussa alun jälkeen edettiin tarkkaillen ja molempien maalipaikat olivat kortilla. Ensimmäinen todellinen maalipaikka tuli vieraille, kun Dejan Kelhar pääsi puskemaanmelko vapaasti rankkarialueelta, mutta pukkaus meni niukasti yli maalin. Tämän jälkeen TPS nousi paremmin peliin mukaan ja varsinkin Mikko Manninen oli liukkaalla pelipäällä. Tästä johtuen Manua rikottiin muutaman kerran melko rajusti ensimmäisen 20 minuutin sisällä.

Isäntien ensimmäinen iskunpaikka tuli 23. minuutilla. Manninen  kesotti pallon maalille ja pallo pomppi onnekkaasti ja ilmaisesti Jonatan Johanssonille maalin eteen, mutta vieraiden maalivahti Pram Verbist oli kuitenkin hereillä.

Seuraava maalipaikka tulikin taas toiseen päähän kun Reynaldo ja Renato Neto sahasivat parilla syötöllä TPS:n puolustuksen läpi ja kohti maalia, mutta Robert Milsom kenki irtopallon maalin edestä katsomon puolelle. Tästä vajaa kymmenen minuuttia ja vieraiden laitapakki  Hans Cornelis katkoi TPS-puolustuksen syötön ja pääsi kokeilemaan tykkiään ja Henrik Moisanderin torjunnasta pallo palautui pelattavaksi, mutta tilanne saatiin TPS:n toimesta siivottua vielä kulmaksi.

37. minuutilla Toni Kolehmainen otti keskialueella irtopallon ja syöksyi kohti Bruggen maalia. Kole pelasi pallon vasemmalle Milsomille, joka keskitti boxiin juosseelle Johanssonille. Tinttiä rikottiin maalin edessä ja palloa aseteltiin pilkun kohdille. Tinttihän ei rankkareista tällä kaudella ole erehtynyt: 1-0. Tauolle marssittiin Tepsiläisittäin komeissa tunnelmissa.

Kauaa tauon jälkeen ei TPS:n johto kestänyt, sillä vain noin viiden minuutin pelin jälkeen pallo löytyi TPS:n maalista. Pallo leijaili vapaana rangaistusalueella olleelle Reynaldolle, joka pääsi sijoittamaan pallon vapaasti maaliin. Tämäkin tulos olisi vielä riittänyt TPS:lle ja Rajamäki vaihtoikin kentälle 66. kohdalla puolustaja Igor Jovanovicin hyökkääjä Mika Ääritalon tilalle.

Heti vaihdon jälkeen Neto pujotteli keskeltä TPS-pelaajien läpi ja häntä rikottiin aivan 16-metrin rajan nurkilla. Tilanteesta seuranneen vaparin Moisander liimasi kuitenkin varmasti.

TPS sinnitteli aina 86. minuutille asti jatkapaikka mielessään. Kylmää vettä jatkopaikan suhteen kaadettiin TPS:n niskaan nuoren Lukas Van Eenoon toimesta. Kaveri pääsi tuikkaamaan pallon maaliin pitkänä heitetyn sivurajaheiton jälkeen. Maalin jälkeen TPS ei onnistunut enää luomaan vaarallisia maalipaikkoja Bruggen päähän. Näin TPS:n tie päättyi tämän vuoden Eurooppa-liigassa tylysti kotitappioon.

– Kaksi huonosti puolustettua tilannetta mistä vastustaja teki maalit. Monet erikoistilanteet hoidettiinhyvin, mutta viimeisestä sivurajasta Brugge pääsi rokottomaan. Harmittaa tosi paljon, summasi kapteeni Jarno Heinikangas TPS-leirin tunnelmat.