TPS:n B-juniorit vahvassa myötätuulessa SM-sarjassa

TPS:n B-juniorit kohtasivat neljännessä SM-sarjan ottelussaan lauantaina FC Reippaan, Lahdesta. TPS lähti otteluun sijalta yksi ja FC Reipas sijalta kaksi. Kutkuttavista asetelmista huolimatta TPS oli ottelussa herra ja hidalgo.

Kotijoukkue loi alusta alkaen aurinkoisella Kupittaalla lukuisia maalitilanteita kohti Reippaan maalia. Ensimmäinen puoliaika mentiin vahvasti kotijoukkueen komennossa, mutta Reippaan puolustus ja erityisesti maalivahti Akseli Kilpinen oli pelimies paikallaan. Kotijoukkue pyöritti peliä mallikkaasti keskialueella Matias Hilskan ja Matej Hradeckyn johdolla, ja Reipas tyytyi vastahyökkäyksiin. TPS:n maalivahti Arnold Uschanoff ei joutunut puuttumaan peliin kertaakaan sillä TPS-puolustus ja erityisesti keskikenttä hoiti puolustusvelvoitteensa varmasti. Tepsin painostuksesta huolimatta tauolle mentiin kuitenkin lukemissa 0-0, ja joukkue painui Veritas Stadionin uumeniin miettimään miten läpäistään vieraiden puolustus ja erityisesti maalivahti Kilpinen.

Toinen jakso noudatti samaa käsikirjoitusta. TPS lisäsi lämpimästä säästä huolimatta tempoa entisestään. Reipas tyytyi edelleen hajanaisiin vastahyökkäyksiin, mutta Uschanoffin torjunnat olivat laskettavissa yhden käden sormilla.

Pallo saatiin kahteen kertaan jo Reippaan maaliin, mutta ensimmäisessä oli jo tapahtunut hyökkäävän joukkueen rike maalialueella ja toisessa liputettiin paitsiota. TPS toi uutta energiaa kentälle neljällä vaihdolla ja pyrki rakentamaan peliä kärsivällisesti laitojen kautta.

Kotijoukkue loi lukuisia tilanteita erityisesti niin vasemman kuin oikean laitapuolustajan tontilla viihtyneen Jani Jussilan johdolla, mutta Reipas kesti hyökkäys toisensa perään. Lopulta pelikellon jo osoittaessa lisäajan kolmatta minuuttia TPS sai luotua vapaapotkun jälkeen vaarallisen tilanteen Reippaan maalille. Kahdesti Reippaan maalivahti Kilpinen pystyi torjumaan, mutta kolmas laukaus jo meni maaliin. Ottelun 68. minuutilla Karl Kaasikin tilalle tullut Janne Forsman latasi voimalla pallon verkkoon. Tämän jälkeen ottelu vihellettiin päättyneeksi ja viime hetken osumalla kolme ansaittua pistettä jäivät Turkuun.

TPS matkaa seuraavaksi Poriin takavuosien Veikkausliigan mestarijoukkueen FC Jazzin vieraaksi. Jazz kohdataan maanantaina 4. kesäkuuta. Seuraava kotiottelu Kupittaalla puolestaan on lauantaina 9. kesäkuuta. Vastassa tuolloin kuopiolainen kaimaseura, KuPS.

TPS B – FC Reipas 1-0 (0-0)
80+3′ Janne Forsman 1-0

TPS:n avaus: Arnold Uschanoff (mv), Jani Jussila, Severi Laaksonen, Leevi Puputti, Karl Kaasik (68′ Forsman), Riku Sjöroos (56′ Palmu), Matej Hradecky, Matias Hilska (C), Joonas Madetoja, Jesper Kivikoski (56′ Rinnevaara), Anton Hirvaskari (56′ Vuorenmaa)

Vaihdossa: Anton Lepola (mv), Severi Palmu, Janne Forsman, Julius Rinnevaara, Viljami Vuorenmaa