TPS:n A-juniorit selvin numeroin varsinaiseen SM-sarjaan

Mahtavan TPS-viikonlopun kruunasi, kun sekä TPS:n A- että B-juniorit varmistivat pelaavansa tänäkin vuonna SM-sarjaa – molemmat voittivat oman karsintalohkonsa ja hoitivat nyt myös jatkokarsintaottelut voittoisasti. Mainittakoon, että TPS ja FC Jazz ovat Suomen ainoat jalkapalloseurat, joilla on edustus poikien sarjoissa Suomen korkeimmalla tasolla viidessä vanhimmassa ikäluokassa.

B-juniorit varmistivat SM-sarjapaikkansa eilen ja A-juniorit tänään. TPS A:n ensimäinen osa-ottelu Kuopiossa päättyi TPS:n 3-2 voittoon ja toinen tänään 2-1 voittoon, eli TPS eteni selkein numeroin 5-3 varsinaiseen SM-sarjaan. Toinen osa-ottelu pelatiin aurinkoisessa säässä Kupittaa 5 tekonurmella. Katsojiakin oli paikalle tullut lähemmäs 200.

Ottelun avausmaali nähtiin jo 5 peliminuutilla. Riku Sjöroosin antaman kulman onnistui tuikkaamaan maaliin jälleen Miro Tenho.

Peli oli kuitenkin molemmilta joukkueilta hiukan hermostunutta ja TPS ei hallinnut ottelua yhtä selvästi kuin etenkin ensimmäistä puoliaikaa Kuopion ottelussa. KuPS karvasi selvästi ylempää ja perusti pelinsä selvästi vastahyökkäyksiin. Tämä taktiikka sopikin heille paremmin ja he pääsivät ajoittain vastaiskuihin.  26. minuutin kohdalla tällainen vastaisku sitten tuotti KuPS:in tasoitusmaalin.  Ottelun tärkeys näkyi myös otteissa. TPSin Kevin Kauber ja Miro Tenho saivat ottaa vastaan iskuja ja molempia paikkailtiin kasvoihin tulleen iskun johdosta kentän reunalla. Tauolle mentiin tasalukenissa 1-1.

Toinen puoliaika jatkuin samoissa merkeissä kun ensimmäinenkin. TPSllä oli selkeä pallonhallinta, mutta maaliin asti pallo oli vaikea saada. 58 minuutilla kuitenkin KuPS:in pelaaja pelasi palloa kädellä rangaistusalueella ja pallo määrättiin pilkulle.  Pallon taakse asettui puolustaja Jani Jussila ja hän ei erehtynyt – TPS 2-1 johtoon. Tässä vaiheessa KuPSilaisten selkäranka ehkä jo katkesi. Olisi tehtävä vielä kolme maalia TPSin verkkoon jatkopaikkaa varten ja tämä tuntui pelaajista varmastikin aika mahdottomalta. Peli ei kuitenkaan kuollut, vaan KuPS pyristeli sinnikkäästi vastaan. Kummallakaan joukkueella ei ollut huippuvaarallisia tilanteita loppupuoliajan aikana ja lopputulokseksi jäi 2-1 voitto kotijoukkueelle.

Valmentaja Kivikoski ei nostanut ketään joukkueestaan erityisesti esille onnistujana.

– Tyytyväinen olen nyt kun SM-sarjapaikka on varma. Näistä tällaisen karsintajärjestelmän otteluista ei koskaan tiedä, mitä vaan voi sattua.

TPS:n pelit jatkuvat siis SM-sarjassa. Suomen Mestaruus ratkaistaan 8 joukkueen kolmikertaisena sarjana. Tämän hetkisen tiedon mukaan sarja alkaa toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

TPS – KuPS  2-1 (1-1)

Avauskokoonpano
Arnold Uschanoff (mv), Jani Jussila, Leevi Puputti, Miro Tenho, Ville-Valtteri
Starck, Matias Hilska (C), Jonni Peräaho, Matej Hradecky, Mikael Lahtivuori, Riku
Sjöroos, Kevin Kauber

Vaihdossa
Onni Sillanpää (mv), Severi Laaksonen, Severi Palmu, Anton Hirvaskari

Tilastot ja TPS:n vaihdot
5′ TPS 1-0 Tenho (Sjöroos)
26′ KuPS 1-1
52′ varoitus TPS #20 Hilska
58′ TPS 2-1 Jussila (RP)
79′ Lahtivuori > Palmu
82′ varoitus TPS #21 Sjöroos
86′ varoitus KuPS #5
88′ Kauber > Hirvaskari
90′ Hilska > Laaksonen
90+1′ varoitus TPS #14 Starck