TPS:n A- ja B-juniorit edelleen tappioitta

22.05.2012 19:24

TPS:n A- ja B-junioreilla on ollut vakuuttavat alut SM-sarjoissa. Kolmen kierroksen jälkeen kummallakaan joukkueella ei ole vielä tappioita. A- ja B-junnut jatkoivat siis voittokulkuaan
viikonloppuna Turussa pelatuissa otteluissa.

A-juniorit kohtasivat lauantaina Vaasan IFK:n Kupittaan 5 kentällä ja nappasivat vakuuttavan 3-0 voiton vierailijoista. Maalit paukuttivat kahdeksan minuutin sisään Kai Nyroos, Erol Ates ja Jonni Peräaho.

Kolmen ottelun jälkeen TPS:n A-juniorit ovat SM-sarjan kärkipaikalla maalieron turvin yhdeksällä pisteellä. A-juniorien seuraava ottelu pelataan myös Turussa, tulevana lauantaina 26.5. Vastassa on tuolloin sarjakakkonen Reipas. Ottelu alkaa Kupittaan 2 kentällä klo 15.00.

TPS A - VIFK 3-0 (0-0)
80' Kai Nyroos (Atte Holmberg) 1-0
85' Erol Ates (Dardan Sadiku) 2-0
88' Jonni Peräaho (Arsalan Azizi) 3-0

TPS:n avaus: Kai Nyroos, Lauri Tulla (90' Koski), Atte Holmberg, Dardan Sadiku, Viljami Alho, Jere Uusitalo (70' Sjöroos), Jonni Peräaho, Arsalan Azizi, Erol Ates (90' Virtanen), Lucas Gabrielsson (82' Tulla), Emil Öhberg (mv)
Vaihdossa: Jami Virtanen, Valtteri Koski, Matias Tulla, Riku Sjöroos


Myös TPS:n B-juniorit jatkavat A-junnujen tavoin puhtaalla pelillä oman SM-sarjansa piikkipaikalla. Tampereen Pallo-Veikot kaatuivat selkein numeroin 4-1 lauantaina Kupittaalla. TPS:sta osuivat Matias Hilska, Jesper Kivikoski sekä Joonas Madetoja kahdesti.

- Peli alkoi hyvin. Meillä oli hyviä pitkiä syöttökombinaatioita ja vastustaja oli hieman perässä, mutta viimeiset syötöt olivat pikkuisen huolimattomia ja maalit jäi tulematta. Saimme kuitenkin lopulta maalitilin auki Hilskan rangaistuspotkulla, kun Hirvaskari oli kaadettu pilkun arvoisesti. Tämän jälkeen veskamme teki kuitenkin pienen virheen ja TPV pääsi tasoittamaan, TPS BSM:n päävalmentaja Kari Kannisto kertasi ottelun ensimmäistä puoliaikaa.

- Toisella jaksolla saimme pelin kääntymään. Kentälle tuli lupaava 97-ikäluokkaa edustava Viljami Vuorenmaa, joka syötti hienosti läpi vitosen viivalle ja Kivikoski pääsi iskemään 
voittomaalin.

B-juniorit ovat nyt porskuttaneet vuoden alusta lähtien ilman tappioita. Kannisto on syystäkin tyytyväinen joukkueensa otteisiin.

- Kokonaisuudessaan peli oli hyvä meiltä, mutta odotan osalta pelaajista vieläkin enemmän. Muutamat pojat ovat ottaneet isoja askeleita eteenpäin kevään aikana, joka on todella hienoa. Uskon vakaasti, että Starck ei ole ainoa TPS:n 1995-1996 -ikäluokista, joka nousee edustusjoukkueeseen. 1-3 vuoden päästä meidän ryhmästä on varmasti useampi kasvo seuran liigamiehistössä, Kannisto vinkkaa.

TPS:n B-junnut pitävät siis SM-sarjan kärkipaikkaa 11 pisteellä. B-juniorien seuraava ottelu on A:n tavoin FC Reipasta vastaan samana päivänä ja samaan aikaan, Kupittaan 5 kentällä.

TPS B - TPV 4-1 (1-1)
27' Matias Hilska 1-0
33' Paavo Näykki 1-1
62' Jesper Kivikoski (Vuorenmaa, Puputti) 2-1
77' Joonas Madetoja (Kivikoski, Palmu) 3-1
79' Joonas Madetoja (Kaasik) 4-1

TPS:n avaus: Matias Hilska (C), Anton Hirvaskari (65' Forsman), Matej Hradecky (59' Vuorenmaa), Jani Jussila, Karl Kaasik, Jesper Kivikoski, Severi Laaksonen, Joonas Madetoja, Severi Palmu (77' Högerman), Leevi Puputti, Arnold Uschanoff (mv)
Vaihdossa: Janne Forsman, Perttu Högerman, Viljami Vuorenmaa, Anton Lepola (mv)