TPS liimautui jo aivan FC Hongan kantaan

TPS raivoisa taistelu Veikkausliigapaikan eteen jatkui tänään upeissa merkeissä, kun raitapaidat pystyivät kuin pystyivätkin kaatamaan tämän hetken päävastustajansa FC Hongan lukemin 2-1. Tepsi rutisti nyt jo viidennen peräkkäisen tappiottoman ottelunsa ja kuroi Hongan etumatkan enää kolmeen pisteeseen. Myös TPS:n ”Annetaan poikien pelata” -kampanja huipentui tähän voitolliseen matsiin.

Ottelu alkoi ymmärrettävästi melko hermostuneissa merkeissä. TPS:n ensimmäinen todellinen tekopaikka syntyi erikoistilanteesta. Sami Rähmönen ampui oikealta vapaapotkun ja pallo kumahti yläputken kautta takaisin kentälle. Honga pysyi ensimmäisen puoliajan alkupuolen suhteellisen hyvin kurissa, mutta keltapaidat loivat pari vaarallista tilannetta juuri ennen taukoa. Kerran pallo pelastettiin aivan maaliviivalta. Tauolle painuttiin kuitenkin maalittomassa tasatilanteessa.

Honka sai toisen puoliajan alkuun 48. minuutilla sitten sen onnistumisen. TPS-leirissä synkkeni, kun Jussi Vasara latasi pallon onnekkaasti Roni Porokaran selän kautta aivan maalin vasemman tolpan juureen. JUkka Lehtovaara oli vedossa mukana, mutta ei aivan saanut näppejänsä väliin. TPS tuli taisteluun mukaan kuitenkin nopeasti. TPS sai kulman ja pallo pomppi hetken Hongan maalin edustalla, kunnes Alex De John puski pallon taaksepäin Mikko Hyyryselle, joka täräytti pallon armottomalla voimalla Hongan verkkoon. Vapauttava tasoitus piristi selvästi Tepsin peliä hetkeksi.

Ottelun loppupuolella mentiin taas päästä päähän, mutta TPS:n kantti kesti ja joukkue pystyi vääntämään voittomaalin 82. minuutin kohdalla. Mikko Hyyrynen puski pallon taaksepäin kohti Hongan maalia pallo painui lopulta etukulmasta sisään. Juho Lehtonen teki maalin eteen arvokasta häirintätyötä. Honka yritti painaa peliä lopussa TPS-päätyyn, mutta vaarallisimmaksi tilanteeksi jäi Ilari Äijälän tulinen laukaus, joka meni oikeaa ylänurkkaa hipoen hieman yli – ohi.

TPS-leirin riemu purkaantui loppuvihellyksen jälkeen. Joukkue lähti Honka-otteluun todella suurin painein, mutta joukkueen psyyke kantoi kauden tähän mennessä tiukimmassa paikassa. Kupittaan 2500-päinen yleisö eli ottelussa myös hienosti mukana ja TPS-kannattajat jaksoivat pauhata raitapaitojen tukena alusta loppuun asti. TPS:n pelaajat saivat voiton myötä maaottelutauolle yhden ansaitun vapaapäivän lisää. Kaunis päivä tänään siis!