TPS-kippari jättää jäähyväiset jalkapallolle

24.10.2011 18:11

TPS-kapteeni Jarno Heinikangas lopettaa Veikkausliigauransa tähän kauteen. 32-vuotias Heinikangas on edustanut TPS:ää jo kaudesta 2003 ja hän on toiminut joukkueensa kapteenina vuodesta 2007 lähtien. Heinikangas hyvästelee kotiyleisönsä keskiviikkona komeimmalla mahdollisella tavalla, eli paikallisottelussa FC Interiä vastaan. TPS pelaa kauden päätösottelunsa vielä lauantaina Kuopiossa.

- Onhan tämä hieno tapa hyvästellä kotiyleisö. Tavoitteena tietysti on, että saisimme kaulaamme kauden päätteksi vielä jotain kiiltelevää, Heinikangas toivoo.

Heinikangas on tehnyt viime vuodet jalkapallouransa rinnalla myös muita töitä. Päätös lopettamiseen on saanut hautua hiljalleen, mutta nyt se on sitten totista totta.

- Siinä vaiheessa kun näin Jere Urosen tulevan mopoautolla treeneihin, ajattelin, että alankohan olla jo liian vanha näihin kuvioihin, Heinikangas naurahtaa.

Porilaisen Pihlavan Työnväen Urheilijoiden kasvatti aloitti liigauransa kotikaupungissaan FC Jazzissa. Sieltä hän siirtyi FC Lahden paitaan, jota edusti kaikkiaan kolme kautta. TPS-paidassa kausia on kertynyt yhteensä yhdeksän. Kaikkiaan hän on pelannut ennen keskiviikkoa 282 Veikkausliigaottelua. Verkot ovat heiluneet kaksitoista kertaa. Luunkova toppari on pelannut myös kolme ottelua Suomen A-maajoukkueen paidassa.

- TPS on hieno seura ja on upeaa päättää ura juuri täällä. Olen saanut jalkapallon kautta valtavasti uusia ystäviä. Viime vuoden Suomen Cupin voitto sekä kaikki mitalit ovat vielä extraa tähän päälle, TPS-kapteeni kiittelee.