TPS kaatoi harjoitusottelussa NiceFutiksen

27. min. 1-0 Heta Kauppinen, rp.
34. min. 2-0 Julia Säppi (Ona Pullinen)

TPS joutui viemään harjoitusottelunsa Turun heikon kenttätilanteen takia Saloon, jossa puitteet olivat kuitenkin enemmän kuin hyvät ja yleisöäkin oli tullut paikalle toistasataa.

Ottelua hallitsi ensi jaksolla TPS hienoisesti, toinen jakso oli tasaisempaa ja lopussa NiceFutis ajoi vimmatusti takaa avausmaalia onnistuen saamaan pallon kerran tolpasta maaliviivalle, josta Siiri Hammar toimitti sen väljemmille vesille.

TPS:n avausmaalia edelsi keskityspallo, johon Heta Kauppinen oli puskemassa, kun Nicen puolustaja työnsi kaksin käsin häntä selästä. Tuomari oli tarkkana ja vihelsi pilkun TPS:lle. Samasta tilanteesta Nicen Reetta Turtiainen sai varoituksen suunsoitosta. Heta laukoi itse rangaistuspotkun vasemman tolpan juureen. Nicen maalia vartioinut Välimaa aavisti oikein, muttei ylettynyt tarkkaan ja napakkaan laukaukseen. 1-0!

Tepsin toinen maali syntyi Ona Pullisen pitkästä poikittaissyötöstä, jonka Kauppinen antoi mennä ohitseen hämäten samalla Nicen puolustuksen. Pallo lensi vasempaan laitaan Julia Säpille, joka otti sen haltuun ja tsippasi pallon tarkasti maalitolpan ja vastaan heittäytyvän maalivahdin välistä. 2-0!

Toisin kuin kahdessa edellisessä TPS:n harjoituspelissä, nyt onnistuttiin hyödyntämään rakennetut tekopaikat ja pelin jälkeen pelaajien ilme olikin helpottunut. Pientä jobinpostia tuli kuitenkin pelin aikana, kun Julia Tunturi satutti oikean nilkkansa aika pahan näköisesti vastustajan telomana n. 20 minuutin pelin jälkeen. Onneksi kuitenkin kyse on todennäköisesti vain nilkan nivelsiteiden venähdyksestä ja ehkä jo kahden viikon huilin jälkeen Tunturi on taas harjoittelukunnossa.

TPS:n naisten seuraava harjoituspeli on ensi lauantaina 17.3. Ykkösen kärkipään joukkueisiin kuuluvaa Kokkolan GBK:ta vastaan. Ottelun pelipaikka ratkeaa alkuviikosta.

TPS:n avauskokoonpano:
Katja Kankaanpää (mv); Sari Tikkanen, Siiri Hammar, Hanna Karhu, Petra Nurminen; Tiina Vatanen; Julia Säppi, Julia Tunturi, Taija Tomberg; Heta Kauppinen, Tiia Tikkanen.

Vaihdossa: Anni Rimpiläinen (mv), Emmi Pullinen ja Ona Pullinen.