TPS jyräsi joka rintamalla VIFK:n yli

TPS antoi erittäin vahvan näytön nykyosaamisestaan miesten Ykkösessä jyräämällä vaasalaisen VIFK:n yli lukemin 5-0. TPS ei antanut lauantaiselle vastustajalleen yhtään mitään mahdollisuuksia, vaan dominoi jokaista ottelun sektoria miten tahtoi. Vahvavireinen kotijoukkue tukki VIFK:n vähäiset hyökkäysyritykset helposti ja pyöritti vastustajaansa sen omassa päässä miten halusi.

TPS:n maaliteon aloitti Juri Kinnunen ottelun 17. minuutilla. Hän nousi vasemmalta laidaltaan hieman keskemmälle ja antoi ruoskansa puhua. Kinnusen armoton tykki painui ohi Janne Henrikssonin ja TPS-puolustaja sai vihdoin maalitilinsä auki.

– Jurilla on ollut keväällä paikkoja vaikka millä mitalla, mutta hän onnistui. Koko puolustuslinjamme pelasi mallikkaasti, eikä VIFK päässyt oikeastaan kertaakaan maalipaikoille, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen kiitteli.

TPS:n vasta 16-vuotias Albion Ademi kiitti Laurikaista kauden toisesta avauskokoonpanon paikastaan 29. minuutin kohdalla ja viimeisteli upean maalin. Ademi ajoi vasemmalta sisään nosti pallon taidolla oikeaan takakulmaan. Koko palkintopöydän putsannut Ademi näytti hurjaa potentiaaliaan muutenkin ja hassutteli välillä VIFK-pakkeja koko rahan edestä.

TPS lisäsi volyymia toisella puoliajalla ja 58. minuutin kohdalla kolisi jo kolmannen kerran. Huikealla tasolla jälleen kerran pelannut Mikko Hyyrynen rakensi ja Riku Sjöroos pääsi tuikkaamaan tyhjiin.

Tämän jälkeen vaihdosta sisään tullut Sami Rähmönen puski maalin edestä jo 4-0. Hyyrynen paketoi vaasalaiset lopullisesti 85. minuutin kohdalla tuikkaamalla pienestä kulmasta loppulukemat 5-0.

– Alkukauden lepsuilusta ei ollut tänään tietoakaan. Aggressiivisuutta on saatu lisättyä siihen suuntaan kuin olen halunnut, Laurikainen tiivisti.

VIFK:n päävalmentaja Tomi Kärkkäisen ajatukset olivat ymmärrettävästi täysin päinvastaisia. Tylyt 5-0-lukemat antoivat varmasti paljonkin ajattelemisen aihetta kotimatkalle.

– Tepsi oli tänään niin paljon parempi, että ei meillä ollut yhtään mitään mahdollisuuksia. Vielä eilen harjoittelimme keskityksiä, mutta eipä niitä juuri näkynyt. Hävisimme kaksinkamppailut järjestäen, mutta turha ketään yksittäistä pelaajaa on osoitella, vaan hävisimme tämän kyllä ihan joukkueena, Kärkkäinen myönsi rehdisti.

TPS pelasi jo neljännen peräkkäin ottelun ilman takaiskumaaleja ja suuri kiitos siitä kuuluu myös maalivahti Oskari Forsmanille, joka on löytänyt sopivan rentouden ja itseluottamuksen. TPS:n saldo neljästä viimeisestä pelistä on murhaava, kolme voittoa ja päälle kunniakas vierastasapeli Jyväskylästä yhteismaalierolla 11-0.

TPS TV nappasi 5-0 päättyneen VIFK-ottelun jälkeen peräti kolme kentällä esiintynyttä pelaajaa livehaastatteluun. Myös Suomen A-maajoukkueen tuleviin otteluihin valmistautuva, ja Yläkentän lehtereillä eilen ollut Niklas Moisander kommentoi TPS TV:lle mm. TPS:n esitystä VIFK:ä vastaan ja Albion Ademin suorituksia.