TPS jatkoi voittojen tiellä Liigacupissa

TPS voitti Valkeakosken Hakan tänään Liigacupissa lukemin 0-2. Voitto oli raitapaidoille jo toinen peräkkäinen. TPS hävisi kaksi ensimmäistä Liigacupin peliään kotoisella Kupittaalla, mutta Ahvenanmaan ja Valkeakosken retket ovat tuottaneet täydet kuusi pistettä. TPS:n molemmat maalit syntyivät jo ottelun avausjaksolla.

Ottelun ensimmäinen maalipaikka luotiin TPS:n toimesta, kun Petteri Pennanen pääsi lataamaan Patrik Lomskin syötöstä, mutta Hakan maalivahti Ville Kauppinen poimi pallon hyppysiinsä. Haka hallitsi kuitenkin kenttätapahtumia hienokseltaan aina Tepsin avausmaaliin asti.

28. minuutin kohdalla Toni Kolehmainen keskitti ja Juho Lähde puski pallon verkkoon. TPS vei tästä eteenpäin ottelua niin kentällä kuin tulostaulullakin. Viisi minuuttia ennen taukoa Lomski tinttasi Kolehmaisen syötön aivan maalin edestä sisään ja ratkaisu leijui jo vahvasti ilmassa.

Haka yritti toisella puoliajalla ajaa takaa, mutta kaksi peräkkäistä ulosajoa koitui sen lopulliseksi kohtaloksi. Ensin Marco Matronelle näytettiin suoraa punaista 68. minuutin kohdalla ja samassa hässäkässä Obi Metzger sai keltaisen lapun. Metzger kävi ylikierroksilla ja otti toisen keltaisen minuuttia myöhemmin rajusta taklauksestaan.

TPS jäädytti pelin kahden miehen ylivoimalla melko helposti ja tyytyi lopputulokseen.

Haka on hävinnyt kaikki viisi Liigacupin otteluaan, mutta TPS ilmoittautui toisen peräkkäisen voittonsa myötä taistelemaan puolivälieräpaikasta.

Haka-TPS 0-2 (0-2)
28. 0-1 Juho Lähde (Toni Kolehmainen)
40. 0-2 Patrik Lomski (Kolehmainen)

Joukkueiden kokoonpanot:
Haka: 12 Ville Kauppinen, 3 Mikko-Petteri Latosaari, 4 Juuso Salonen, 7 John Weckström (79. 13 Aleksi Nieminen), 8 Marco Matrone (68. ulosajo), 9 Obi Metzger (var., 69. ulosajo), 15 Jaakko Juuti, 17 Kalle Multanen (58. 11 Mohamed Koroma), 18 Josef Chavez (22. 6 Joshua Boateng), 22 Jarno Mattila, 26 Laurent Manuel (var.)

Vaihdossa: 30 Erkka Heinä, 21 Kwesi Biney, 23 Albert Kuqi

TPS: 35 Henrik Moisander, 3 Kalle Mäkinen (83. 5 Jere Uronen), 6 Jaakko Nyberg, 8 Jarno Heinikangas (86. 14 Ville Rannikko), 10 Petteri Pennanen, 11 Mika Ääritalo (var.) (72. 7 Sami Rähmönen), 13 Toni Kolehmainen, 18 Floribert N´Galula, 19 Patrick Lomski (58. 31 Alban Ferati), 23 Juho Lähde, 25 Santeri Mäkinen

Vaihdossa: 12 Jukka Lehtovaara