TPS jatkaa matkustelua, sunnuntaina vuorossa Lahti

09.07.2010 20:30

TPS:llä ei ole montakaan lepopäivää, ennen kuin kotoinen Veikkausliiga taas jatkuu. Tänään perjantaina joukkue matkustaa Walesista takaisin Suomeen ja jo sunnuntaina on edessä liigamatsi FC Lahtea vastaan, vieraissa tietenkin.

Nopean paluun luokkaantumisen jälkeen TPS-paitaan tehnyt Toni Kolehmainen ei ole moksiskaan tiukasta ottelutahdista.

- Henkilökohtaisesti tämä tiivis tahti ei paina, koska olin sivussa hetken aikaa. Varmasti se kuitenkin tuntuu jo jätkillä, jotka ovat pelanneet paljon, jutteli Kole Walesissa Port Talbot Town FC:n kampeamisen jälkeen.

Ottelu on molemmille joukkueille elintärkeä. FC Lahti on sarjajumbo, mutta myös TPS on valahtanut sarjataulukossa neljänneksi viimeiseksi. Joukkueiden piste-ero ei kuitenkaan ole kuin viisi pistettä. Kumpikin joukkue tarvitsee siis kipeästi lisäpisteitä.

Lahden hiihtostadionilla on siis tiedossa tiukka taistelu arvokkaista liigapisteistä. Ja aina kun FC Lahti pelaa, seuraa aina se iso kysymys; pelaako kuningas Litmanen? Tällä kaudella Suomi-futiksen suurin ja kaunein on pelannut jopa kymmenessä ottelussa, eli väliin on jäänyt ainoastaan kaksi kamppailua. Litti on tehnyt pelaamissaan otteluissa kaksi maalia ja antanut yhden maaliinjohtaneen syötön. Näillä tilastomerkinnöillä Litmanen onkin Lahden joukkueen sisäisen tehopörssin kärjessä. Viime vuosien maalien kestopaukuttelija Rafael ja hyökkääjäJonne Kemppinen ovat iskeneet kaksi maalia mieheen ja viime kauden Ykkösen maalikunkkuPekka Sihvola on tehnyt yhden maalin ja syöttänyt kaksi. Siinä ovat Lahden tilastollisesti onnistuneimmat pelaajat.

Epävirallisen scouttauksen mukaan TPS-kannattajia on Lahteen matkaamassa pari henkilöautollista. TPS tarvitsee tietysti kaiken tuen myös katsomosta, joten ei varmasti olisi pahitteeksi, jos Lahtea kohti starttaisi useampikin autollinen TPS-kannattajia.

Mikäli noin 250 kilometrin autoilu futiksen takia ei innosta, voi matsin aina katsoa TPS TV:stä. Suorana, selostettuna ja monikamerakuvauksella tietenkin! Matsia pääset katsomaan kunklikkaat tätä linkkiä ja suoritat pyydetyt aktiviteetit.