TPS ja VPS eivät saaneet selvää toisistaan

Perinteiset Palloseurat, TPS ja VPS, tasasivat melko hyvätempoisen taistelun jälkeen pisteet lukemin 1-1. Molemmissa leireissä oltiin hieman tyytymättömiä ottelun jälkeen, ja ihan ymmärrettävästi.

– Olen tyytyväinen joukkueen taisteluun ja ilmeeseen, mutta pettynyt lopputulokseen. Minun mielestäni me oltaisiin oltu kolmen pisteen arvoisia, TPS-luotsi Marko Rajamäki pudotteli.

TPS:n kokoonpanoon palannut Jonatan Johansson aloitti vahvasti. Johanssonin vahva nousu vasemmalta laidalta oli tuottaa maalin heti avausminuutilla, kun hänen keskityksensä tavoitti takatolpalta Babatunde Wusun, joka ei kuitenkaan ylettynyt kunnolla palloon.

– Tintti teki vahvan paluun kentälle pienen tauon jälkeen, olen muutenkin tyytyväinen hänen alkukauden panokseensa, Rajamäki kehaisi.

TPS jatkoi terävästi, mutta hiljalleen myös Vaasan serkut pääsivät paremmin peliin sisään. VPS:llä oli avausjakolla etunaan vahva myötätuuli. Paras paikka osui Jyrki Saranpäälle, jonka vedon Jukka Lehtovaara kuitenkin nyrkkeili väljemmille vesille.

Vajaan puolen tunnin kohdalla iski jälleen TPS. Mikko Manninen pisti loistavan läpisyötön Wusulle, mutta tämä tirvaisi pallon maalin ohi. Tämän jälkeen TPS vispasi palloa alakerrassa mieheltä toiselle, mutta nouseminen tuotti vaikeuksia

39. minuutin kohdalla VPS sai kulman. Jussi Äijälän lähettämä pallo leijaili Pekka Kainun pään kautta maalin eteen Antonio Inutilelle kuin tarjottimelle. Hänellä oli helppo duuni sutaista pallo parista mertistä verkkoon.

– Meidän syöttöpelimme jäi sellaiseksi näpertelyksi avausjaksolla. Ei se riitä, että pallotellaan alakerrassa mieheltä toiselle, vaan pitää päästä myös eteenpäin, TPS-kippari Jallu Heinikangas tukisti omiaan.

TPS taas oli lähellä tasoitusta toisen jakson alussa. Manninen keskitti Vepsun pakkien yli, kun Johansson oli hiipinyt avopaikkaan. VPS-veskari Jung-Hyuk Kwon esitti hienon reaktiotorjunnan.

64. minuutilla TPS pääsi tuulettamaan tasoitusta, mutta ilo jäi lyhyeksi. Wusu puski pallon maaliin, mutta erotuomari Antti Munukka näki Wusun rikkoneen tilanteessa. TPS purnasi aivan ansaitusti tuomiota vastaan, sillä Kwon ryntäsi itse Wusua päin ja meni nurin sen jälkeen.

– Näin se juuri meni, en edes koskenut häntä. En tiedä, miksi maali hylättiin, Wusu päivitteli.

82. minuutilla TPS nousi mukaan voittotaisteluun. Jens Nygård menetti alimpana miehenä pelivälineen, josta Wusu karkasi yksin läpi. Saranpää kuitenkin riuhtaisi Wusun nurin. Tämä pääsi vielä laukomaankin, mutta veti viuhui ohi. Munukka näytti Saranpäälle ihan aiheesta punaista korttia ja osoitti palloa pilkulle. Jonatan Johansson asteli pallon taakse ja latasi sen kylmähermoisesti vasempaan alakulmaan. 1-1!

VPS keräsi sisua takaiskusta ja harasi vielä vastaan. Hyökkääjä Arttu Seppälä eteni oikealta boxiin ja sivalsi pallon tolppaan. Heti perään oisessa päädyssä Johansson pääsi tekopaikoille, mutta veto osui VPS-puolustukseen. Yliajalla Seppälä pääsi toistamiseen läpi, mutta Lehtovaaran venytys pelasti TPS:n takaiskulta.

– Saimme levätä pari päivää enemmän ja se näkyi kentällä. Olimme aggressiivisia ja paremmalla viimeistelyllä olisimme voineet tehdä pari maalia enemmän. Voiton vienyt rankkariratkaisu tuntuu nyt kyllä todella raskaalta, VPS-luotsi Tommi Pikkarainen manasi.

VPS ei ole voittanut TPS:aa Turussa 12 vuoteen ja yli päätään kymmenen vuoteen. TPS nousi pisteen turvin Veikkausliigan piikkipaikalle ja kahdeksaan pisteeseen. Raitapaidat jatkavat neljän kierroksen jälkeen edelleen tappioitta.

Asiasta kolmanteen; tuulisesta, koleasta ja sateisesta säästä huolimatta Veritas Stadionille oli saapunut kunnioitettavat 4464 katsojaa.