TPS hyökkäsi kärkikolmikon kantaan kiinni

13.05.2012 19:13

Vahvassa myötätuulessa Veikkausliigassa purjehtiva TPS ei päästänyt sarjan kärkikolmikkoa karkuun, vaan pysyi myös sunnuntainkin jälkeen iskuetäisyydellä niistä. HJK, Inter ja MYPA
majailevat eilisten voittojensa jälkeen viidessätoista pinnassa ja TPS hengittää niiden niskassa kolmellatoista pisteellä.

Siihen vaadittiin ehdottomasti kuitenkin kolmen pisteen pottia Vaasan Palloseurasta ja senhän TPS lopulta itselleen saalisti. TPS:n 1-0-voittomaalin latasi 84. minuutin kohdalla jo
toisessa peräkkäisessä ottelussa maalannut Petteri Pennanen.

TPS:n ja VPS:n kilpajuoksu pisteistä alkoi erittäin tasaisissa merkeissä.Ensimmäiseen 20 minuuttiin ei tapahtunut käytännössä juuri mitään, mutta sitten kummatkin rakensivat ensimmäiset tekopaikat peräkanaa. Ensin Pennanen kieputti pallon kanssa vasemmalta laidalta ja tykitti erittäin lujaa. Pallo sai matkalla vauhtia VPS-pakistosta ja Veikkausliigatasolla debytoinut Juuso Kevari sai vain vaivoin nyrkkinsä väliin.

Heti perään VPS pyöritteli palloa vaarallisesti TPS:n boksissa ja Steven Morrissey pyssytti, mutta Henrik Moisander pelasti varman maalin oikea-aikaisella ulostulollaan.

- Me aloitimme hyvin ja olen erittäin tyytyväinen ensimmäiseen 25 minuuttiin. Myös meillä oli ne omat paikkamme, joista olisimme voineet paremmalla onnella osua, VPS-luotsi Olli Huttunen
ruoti ottelun alkupuolta.

TPS sai ensimmäisen puoliajan loppupuoliskolla kaksi maukasta paikkaa, jota se kuitenkin jätti käyttämättä. Ensin Mika Ääritalo puhkoi VPS-puolustuksen, mutta tulinen vasuri painui oikealta ohi. Heti perään Aleksi Ristola rynni puolittaiseen läpiajoon, mutta tällä kertaa Kevari syöksyi vastaan.

- Meillä oli ensimmäisellä puoliajalla kolme varmaa hyvää maalipaikkaa, mutta ei vielä onnistuttu. Yleensä noista paikoista ainakin yksi nyt menee sisään, TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki muistutti.

Ottelun toisella puoliajalla kävi nopeasti selväksi, mikä on näytelmän loppujuoni. TPS yritti rakentaa ja luoda maltilla paikkoja ja VPS pakitti ja puolusti vimmatusti.

- Tiesimme, että TPS pitää palloa enemmän ja hallitsee peliä. Lähdimme tarkan puolustuspelin kautta liikkeelle, Huttunen perusteli taktiikkaansa.

Hyvin Vepsu taistelikin, mutta aivan loppuun asti sen kurinalainen puolustaminen ei tällä  kertaa riittänyt. Kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa Pennanen jätti VPS-puolustuksen seisomaan ja nosti pallon vihdoin verkkoon.

- Kolehmainen nosti hallitusti pimeän pallon linjan taakse ja Pennanen pisti pallon maltilla verkkoon. Kun jaksaa rakentaa peliä ja uskoa loppuun asti, näin yleensä käy näin, Rajamäki
korosti.

Pennasen maalin jälkeen TPS yritti katkaista VPS:n niskan lopullisesti. Ääritalo taisteli pallosta aivan vieraiden maalin edessä ja Kevari joutui kiskaisemaan hänet nurin. Palloa näytettiin pilkulle ja Kevarin ensiesiintyminen liigassa päättyi punaiseen. Kaikki vaihtonsa tehnyt VPS joutui pistämään tolppien väliin toppari Jyrki Saranpään. Toni Kolehmainen asettui pallon taakse, mutta Saranpää venyi kuin venyikin pallon eteen oikeasta alakulmasta.

- Ehdin kysyä Kevarilta, että mitä oikein yritän. Hän sanoi, että aavista oikealle. En edes tietänyt, että mistäpäin katsottuna oikealle, mutta sain vedon kuitenkin torjuttua. Ei siinä kauheasti ehtinyt ajatella, mutta arvasin heti, että menen maalille, kun Kevari sai punaisen, Saranpää kertaili kannaltaan varsin yllättäviä kenttätapahtumia.

Saranpään sankariteot eivät loppuneet tähän, vaan hän ehti nyrkkeilemään vielä Dennis Okarun hurjan kanuunan aivan yläriman alta.

TPS rauhoitti peliään ylivoimalla loppuminuutit ja piti lopulta pisteet ansaitusti Turun tantereella äitienpäivän kunniaksi.

- VPS puolusti ja me yritettiin pelata. Mielestäni ansaitsimme tämän voiton, vaikka vähän loppuun se maaliteko tällä kertaa jäi, voittomaalilla onnistuneen iltapäivänsä kruunannut
Pennanen tuumiskeli.

- Yhdeksän kymmenestä vastaavasta pelistä olisimme voittaneet varmasti, Rajamäki vielä painotti perään.