TPS haki tärkeän pinnan Valkeakoskelta

TPS tyrmäsi Hakan kesäkuussa Turussa 3-0, mutta tällä kertaa käytiin huomattavasti tasaisempi taistelu. Joukkueet tasasivat pisteet tällä kertaa lukemin 1-1. Hienot perinteiset seurat, Haka ja TPS, pistivät välittömästi todella vauhdikkaan pallorallin pystyyn.

Ottelun ensimmäisen maalipaikan loi Hakan aina vaarallinen Kalle Multanen, mutta ovela pudotus painui yli TPS:n maalin. Kovalla sykkeellä aloittanut Haka loi toisen ison tilanteensa vaparista reilun kympin kohdalla, mutta Eetu Kaipion tykki kumahti jälleen hieman TPS-maalin yli.

TPS leipoi ensimmäisen kunnon maalipaikkansa 18. minuutin kohdalla. Jussi Aalto veivasi ja peippasi upeasti ja lopuksi latasi, mutta Saku Pesonen Hakan maalilla vetäisi pidemmän korren. 26. minuutin kohdalla Hakan Multanen livahti oikealta boksiin ja pääsi loistavaan vetopaikkaan, mutta Oskari Forsmanin suuret kämmenet ja oikea-aikaisuus estivät maalitekoaikeet.

Hakan armoton alkudraivi tuotti tulosta ottelun 32. minuutin kohdalla. Haka pelasi hienon hyökkäyspään kuvion. Kasper Liikonen vapautti ja Kalle Multanen pääsi lyömään tyhjiin kauden 11:nnen osumansa ja Hakalle 1-0. Haka oli jo lähes ratkaista ottelun 42. minuutilla. Hakan Joni Mäkelä ja Kasper Liikonen ampuivat armottomasti kahteen otteeseen peräkkäin, mutta TPS-maalivahti Oskari Forsman torjui upeasti ja piti seuransa mukana taistelussa.

TPS tuli pistetaisteluun ryminällä mukaan heti ottelun 2. puoliajan alussa. Matej Hradeckya rikottiin rankkarialuella ja pallo määrättiin aiheesta pilkulle. Jussi Aaltohan ei näissä tilanteissa yleensä erehdy ja kokenut kettu iski pallon varmasti Hakan pussiin. TPS sai tasoituksesta muutenkin lisää menovettä jalkoihin ja Haka alkoi olla pulassa. TPS nosti 2. puoliajalla omaa prässiään ja Hakan hallinta hiipui välittömästi.

Toisen puoliajan loppupuoliskolla haetiin puolin ja toisin asetelmia kolmeen pisteeseen. Ottelun 79. minuutilla TPS:n Tim Tuomikoski juoksi vasemmalta boksiin ja haastoi Hakan puolustuksen. Pallo kimpoili hetken edestakasin ja Hradeckylle aukesi samalla loistava maalipaikka, mutta Hakan maalivahti Saku Pesonen korjasi pallon talteen.

Haka järjesti TPS-leiriin hetkeksi vielä kylmiä hetkiä 82. minuutin kohdalla, kun pallo jo painui TPS-maaliin, mutta kiitos avustavan erotuomarin – paitsioasemasta. TPS iski jälleen takaisin ja Tuomikoski pyssytti aivan lopussa oikealta hieman ohi. TPS painoi muutenkin kaikella energialla päälle ja Haka oli täysin köysissä loppuminuutit. Tuomikoski pääsi vielä toisen kerran kokeilemaan aivan lopussa, mutta Pesonen kaappasi jälleen pallon.

– Kai tämä meni loppupeleissä ihan oikein lopputuloksen suhteen, vaikka voittokin oli lopussa tarjolla. Tämä oli kokonaisuudessaan ihan hyvä ja viihdyttävä peli varmaan myös yleisölle. Muutettin toiselle puoliajalle vähän pelijärjestelemää ja prässättiin ylempää ja se tehosi heti, mutta ei rittänyt tänään kuitenkaan voittoon asti. Kolme päivää huilataan nyt ja sitten treenataan taas kohti uusia loppukesän ja syksyn haasteita, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen kuittasi illan saldon.