TPS haki helteisestä Lahdesta täydet pinnat

Lahden hiihtostadikalta oli talvikisakinkerit kaukana kun TPS ja FC Lahti taistelivat liigapisteistä. Vielä ennen  ottelun alkua Turo’s Heavy Gee viritteli karnevaalitunnelmaa anniskelualueella, mutta kentällä peli ei yltänyt aivan klassikkoasteelle asti. Ylikuuma keli verotti ottelun tempoa melko rankalla kädellä. TPS pelasi viisaasti ja käytti paikkansa tehokkaasti. Iltapäivän sankari oli Roope Riski, joka oli toista kertaa urallaan avauksessa liigaottelussa ja tällä kertaa RR17 iski TPS:n maaleista kaksi, kolmas maali merkattiin lahtelaisten omaksi maaliksi.

TPS sai otteluun melkoisen alun, sillä jo viidennellä minuutilla TPS sai pallon isäntien maaliin, tosin Lahden kapteenin Tennant McVean avustuksella. Mikko Manninen keskitti oikealta pallon rankkarialueelle ja puolustaja McVea ohjasi tyylipuhtaasti sisäsyrjällä pallon epäonnekkaasti omaan maaliin. Peli oli tämän jälkeen suurin piirtein TPS:n hallussa, vaikka Lahti onnistuikin melko pian TPS:n maalin jälkeen saamaan pallon ylärimaan kulmapotkun jälkitilanteesta.

Ottelun 16. minuutilla Manninen syötti Roope Riskin läpi ja Roope käytti tilanteen ja tykitti varman maalin. Uran ensimmäinen liigamaali oli totta. Nopeat maalit olivat Lahden valmentajaIlkka Mäkelälle liikaa ja jo puolen tunnin jälkeen oli otettava ässä hihasta; Jari Litmanenkentälle Janne Törmäsen tilalle. Litin kentälletulon jälkeen Lahti pääsi paremmin peliin mukaan. Viihdyttyään reilut viisi minuuttia kentällä Litti järjesteli jo vaarallisen maalipaikan, mutta Jarno Heinikangas onnistui plokkaamaan TPS:n maalia kohti tulevan vedon. Vielä ennen taukoa Lahti sai vapaapotkun noin 20 metristä. Riku Heini ampuikin vaarallisesti kohti oikeaa yläkulmaa, mutta Henrik Moisander venytti hienosti torjunnallaan vedon kulmapotkuksi. Melkein heti tämän jälkeen Diego Corpache ohjattiin katsomon puolelle kummallisen juomapulloepisodin jälkeen.

Toiselle jaksolle Lahti juoksutti kentälle toisen vaarallisen hyökkäyspelaajan, Rafaelin. Reilun 50 minuutin kohdilla Rafu meinasikin onnistua pahanteossa, mutta tarkka vapari osui ainoastaan tolppaan. 54. minuutilla Lahti sitten iski kavennuksen; Pekka Sihvola pelattiin keskeltä muutamalla syötöllä maalipaikkaan, eikä Ykkösen viime kauden maalihai epäonnistunut. Tästä kuitenkin vain muutaman minuutin kuluttua keskikentällä mehevästi pelannut Toni Kolehmainen vapautti Roope Riskin pitkällä syötöllä läpi ja eihän Roope taaskaan erehtynyt. Taululla komeilivat 1-3 -lukemat läpiajon päätteeksi.

Enempää maaleja ei matsissa nähty, vaikka lähelle päästiinkin. Mikko Manninen katkaisi Litmasen syötön, juoksi koko kentän halki ja tarjoili Riku Riskille tuhannen dollarin maalipaikan, mutta Rikun sijoitus meni oikeasta alakulmasta pallon verran ohi. Lahtelaiset taas protestoivat vahvasti Litmasen keskitystä, joka näytti osuvan Robert Milsomin käteen rangaistusalueella. Erotuomari Miikka Lähdesmäki ei kuitenkaan viheltänyt pilkkua Litmasen poppoolle.

Näin TPS tukaloitti entisestään Lahden tilannetta sarjajumbona ja loikkasi itse askeleen lähemmäs tiukkaa keskikastia.