TPS Akatemia on nyt GANT Akatemia

24.02.2016 13:00

TPS:n uuden GANT Akatemian päävalmentajana toimii Mika Laurikainen. Hän saa avukseen TPS juniorijalkapallon valmennuspäällikön, Tommi Pikkaraisen. Akatemiapelaajien fyysisestä valmennuksesta vastaa Mikko Hyyrynen. Pelaajien opinto-ohjaus tehdään hyvässä yhteistyössä Turun Seudun Urheiluakatemian kanssa. TSUA:n opinto-ohjaajana toimii Timo Koljonen.

GANT Akatemian tehtävänä on varmistaa lahjakkaimpien TPS-pelaajien kokonaisvaltainen kehittyminen, apunaan paras mahdollinen valmennus sekä olosuhteet, ja tähtäimenä seuran oma edustusjoukkue sekä myöhemmin kansainväliset kentät. Pelaajat ovat myös osa edustusjoukkueen rakennetta, mutta he liittyvät päivittäiseen vahvuuteen vasta, kun ovat siihen valmiita. Pelaajille laaditaan henkilökohtainen, pitkäjänteinen kehityssuunnitelma harjoitteluun ja pelaamiseen. Suunnitelmassa huomioidaan maajoukkuetapahtumat ja mahdollisuudet kansainvälisiin seuravierailuihin. Pelaajat testataan ja kehittymisen seurantaa suoritetaan kaikilla osa-alueilla (teknistaktinen, fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen). Kaiken taustalla on TPS:n oma pelaajakehitysohjelma.

TPS:n omista kasvateista GANT Akatemian kanssa ovat tehneet sopimukset Roope Läpinen, Juho Montola sekä Erik Mirel. Abukar Mohamed, Mauro Severino, Pekka Mattila ja Marcio Severino ovat siirtyneet GANT Akatemiaan puolestaan tamperelaisesta TPV:stä, seurojen jo aiemmankin yhteistyön tuloksena.

GANT Akatemian sopimuspelaajat:

• Roope Läpinen s. 1998, laitahyökkääjä (U18-maajoukkue)
• Juho Montola s. 1999, keskikenttäpelaaja (U17-maajoukkue)
• Abukar Mohamed s. 1999, keskikenttäpelaaja (U17-maajoukkue)
• Mauro Severino s. 1999, hyökkääjä (U17-maajoukkue)
• Pekka Mattila s. 1999, keskuspuolustaja (U17-maajoukkue)
• Marcio Severino s. 1999, laitahyökkääjä
• Erik Mirel s. 2000, keskikenttäpelaaja (U16-maajoukkue)


Muun muassa AS Roman, Chelsean, Arsenalin, Newcastlen, Southamptonin ja Midtjyllandin testileireillä käynyt
Mauro Severino siirtyy TPS:n organisaatioon. (Kuva: Tiina Pirilä)

 

Pääyhteistyökumppani:

Muut yhteistyökumppanit:

             


 


TPS jalkapallon organisaatiokaavio.TPS jalkapallon pelaajapolku.