Toisen jakson vaisu esitys vei TPS:n naisilta kaksi pistettä

TPS – Ilves 1-1 (1-0)
9. 1-0 Tiia Tikkanen (Tiina Vatanen)
83. 1-1 Ada Nikkilä (Jessi Hietanen)

Tärkeät kaksi pistettä karkasivat lauantaina TPS:n naisilta toisen puoliajan vaisuun esitykseen, kun Ilveksen painostus toi tasoitusmaalin 10 minuuttia ennen täyttä aikaa. Tasapelin myötä TPS:n sijoitus sarjassa tipahti yhdeksänneksi ja takana on vain Ilves yhden pisteen perässä.
Ottelu päästiin pelaamaan poikkeuksellisesti Paavo Nurmen stadionin hyväkuntoisella nurmella, koska Urheilupuiston yläkenttä oli varattu koko viikonlopuksi Lacrossen nuorten MM-kilpailujen näyttämöksi.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasaista peliä. Neljännellä minuutilla laitalinkin paikkaa pelannut Eve Mäkelä kiersi keskelle, mutta Ilves-maalivahti Ina Suutari torjui Even kovan vedon varmasti. Juuri sitä ennen TPS-päädyssä koettiin vastaavanlainen tilanne Sini Ruposen päästyä ohittamaan TPS-pakin ja keskittämään päätyrajalta. Katja Kankaanpää oli kuitenkin tarkkana ja poimi Ruposen keskityksen.

Vähän tämän jälkeen Ada Nikkilällä oli paikka viedä Ilves johtoon, mutta hänen laukauksensa 20 metristä meni hitusen ohi TPS-maalin.

TPS siirtyi 1-0 johtoon hienon hyökkäyksen päätteeksi. TPS katkaisi Ilves-pelaajan syötön keskialueella ja Petra Nurminen lähetti pitkän syötön yli Ilves-puolustuslinjan, minkä taakse pinkoivat Tiina Vatanen ja Tiia Tikkanen.  Suutari torjui Vatan kovan laukauksen eteensä ja paikalle rientänyt Tiki laittoi pallon maaliin.

Ilves oli tasoittaa 21. minuutilla vasemman laitalinkin Taru Kuljun päätyrajalta lähteneestä loistavasta syötöstä, johon Johanna Salmijärvi ehti ensimmäisenä ja laukoi hieman  ohi etutolpasta.

Seuraava vaarallinen paikka oli TPS:n, kun Eve Mäkelä pyöräytti itsensä vapaaksi Ilves-puolustajasta ja laukoi vihaisesti kohti etuyläkulmaa. Ina Suutarin nopea reagointi vei pallon yli päätyrajasta. Kankaanpään käsien kestävyyttä koeteltiin 37. minuutilla. Ada Nikkilä syötti pallon Salmijärvelle 16 rajalle ja tämä veti kovaa ja korkealle, mutta Katja onnistui nopealla liikkeellä tsippaamaan pallon yli yläriman kulmaksi.

Aivan puoliajan lopussa Tiia Tikkanen sai Vataselta mainion syötön puolustuslinjan yli ja pääsi etenemään, mutta Suutari torjui Tiian lähettämän maanuoliaisen.

Aivan toisen jakson alussa TPS oli hetken aikaa painostavana osapuolena ja saikin vapaapotkun n 35 metriä maalista. Siiri Hammarin antama keskitys meni hieman liian pitkäksi laskeutuen maalin katolle. Ilveksen nostettua puolustuslinjaansa ylös saadaksen enemmän painetta TPS-maalille loi TPS:lle erinomaisia vastahyökkäysmahdollisuuksia.

72. minuutilla Tiina Vatanen lähetti Eve Mäkelän vasemmalta karkuun. Eve leikkasi keskelle ja yritti ratkaisua. Hyvän ottelun pelannut Ilves-maalivahti tuli oikea-aikaisesti vastaan ja sai torjuttua Even laukauksen. 79. minuutilla Juliette Kemppi ja Tiia Tikkanen pelasivat hienosti yhteen useilla seinäsyötöillä, Tiian vedon tiellä oli kuitenkin Suutari.

Ilveksen yritys palkittiin sitten 83. minuutilla, kun ehkä hieman heppoisesti tuomitusta vapaapotkusta syntyi tasoitus. Moninkertainen taitokisamestari Jessi Hietanen antoi vasemmalta läheltä sivurajaa tarkan keskityksen ja korkeimmalle noussut Ada Nikkilä nuppasi Ilveksen tasoitusmaalin. Ottelun loppuhetkillä TPS oli hallitsevampi osapuoli ja jahtasi voittomaalia, mutta suurimmat energiat oli jo valutettu stadionin nurmelle.

Tärkeän ottelun saldoksi jäi näin harmittavasti vain yksi piste, vaikka kolmekin oli tarjolla. TPS:n parhaita olivat Tiia Tikkanen, Emmi Montonen, Siiri Hammar, Katja Kankaanpää sekä pirteästi liikkunut Eve Mäkelä, joka saadessaan lisää kokemusta ja kovuutta voi nousta avainpelaajien kastiin.

Ilveksen paras oli ehdottomasti maalivahti Ina Suutari ja Ilves voi olla erittäin tyytyväinen tähän lainahankintaansa. Myös Ada NIkkilä, puolustuksen Anniina Pohjoismäki ja Maria Alanko sekä hyökkääjä Johanna Salmijärvi erottuivat Ilves-ryhmästä edukseen.

TPS:n naisten seuraava kotiottelu on lauantaina 4.8. klo 16.00. Ottelu pelataan Urheilupuiston Yläkentällä ja vastustajana on HJK. Ennen tätä TPS pelaa kaksi ”kuuden pisteen” vierasottelua Pallokissoja ja NiceFutista vastaan.

TPS: Katja Kankaanpää (mv);  Emilia Halm, Siiri Hammar, Emmi Montonen, Marjukka Pirttisalo; Tiina Vatanen (C)(78. varoitus), Petra Nurminen; Sari Tikkanen (67. Heta Kauppinen), Tiia Tikkanen, Juliette Kemppi.
Vaihdossa: Karoliina Lindstedt (mv), Matilda Halm, Hanna Karhu ja Taija Tomberg.