Tintti palasi raitapaitaan Hammarby-matsissa

TPS kohtasi pikaista paluuta Ruotsin Allsvenskaniin tavoittelevan Hammarby IF:n tänään Norrtäljessä ja päätyi lopulta 1-1-tasapeliin. Päivän TPS-uutinen oli se, että hyökkääjä Jonatan Johansson kirmasi raitapaidassa 14 vuoden tauon jälkeen heti täydet minuutit.

– Sain tärkeän tuntuman uusiin joukkuekavereihin sekä myös joukkueen pelitapaan. Hienoa, että sain pelata heti täydet minuutit, hyväntuulinen Johansson kiitteli TPS:n valmennusjohtoa.

Johansson pelasi heti kärkien takana ja haki tilaa myös laidalta tehden myös tuttuja pystyjuoksujaan Hammarbyn puolustuksen kiusaksi. Johanssonillehan Hammarby on tuttu joukkue Malmö-vuosilta.

– Pelipaikka heti kärkien takana sopi minulle oikein hyvin, sillä enhän minä ole mikään target-pelaaja, Johansson muistutti.

Johansson oli päästä maalinmakuun vajaan tunnin kohdalla, mutta sijoitus painuu hieman Hammarbyn maalin yli.

Ottelun molemmat maalit syntyivät toisella jaksolla. 68. minuutin kohdalla Hammarby hyökkäsi ja veto painui maalin edessä seisseen Chris Cleaverin käteen. Tilanne oli aivan tahaton, mutta sen seurauksena Cleaverille näytettiin lappua ja pallo pistettiin pilkulle. Hammarbyn kymppipaita, Andreas Dahl, pisti pallon vermasti verkkoon.

TPS leipoi tasoituksen yliajalla. Babatunde Wusua otettiin sen verran railakkaasti, että Tepsi sai vapaapotkun noin 25 metristä. Pallon taakse asettui Jani Virtanen, jonka hallittu kuti painui oikean tolpan kautta verkon perille. TPS:n tasoitusta voidaan pitää ansaittuna.

– Se oli ihan ansaittu tasoitus. Hienoa, että meiltä löytyy tuollaisia kavereita, jotka pistää pallot noista paikoista sisään, Johansson kehaisi.

Hammarby aloitti ottelun vahvasti, mutta ensimmäisen kympin jälkeen Palloseura sai paremmin kontrollia peliinsä. Avausjakso jakso menikin nipin napin TPS-merkkisesti. Kummallakaan joukkueella ei ollut kuitenkaan mitään tuhannen taalan tekopaikkoja ja niinpä tauolle vielä kipiteltiin lukemissa 0-0. Ottelun tasoa haittasi jonkin verran erittäin kova sivutuuli.

Myös toinen jakso oli hienoista TPS:n hallintaa, vaikka Hammarby ehtikin jo ennen maaliaan hätyytellä pari kertaa TPS:n maalivahti Jani Tuomalaa. Hammarbyn maalin jälkeen TPS jauhoi sitkeästi omaa peliään, joka tuottikin sitten tulosta yliajalla.