Tepsin tytöt taistelivat Suomen paidassa EM-välieriin

Suomen alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue eteni fantastisesti EM-kisojen välieriin. Suomi nousi Saksaa vastaan hienon taistelun jälkeen 1-1 (0-1) tasatulokseen. Suomen ainokaisesta vastasi Åland Unitedia edustava TPS-kasvatti Juliette Kemppi. TPS-pelaajista keskikentän Sini Laaksonen debytoi nyt EM-kisoissa ja painoi täydet minuutit loppuun asti. Kymppipaita Julia Tunturi oli jälleen Suomen avauksessaja tuli vaihtoon 79. minuutin kohdalla.

Suomi tarvitsi vähintään tasapelin varmistaakseen paikkansa EM-kisojen neljän parhaan joukossa ja sen Suomen tytöt tekivät. Saksa vei lohkon ykkössijan ja Suomi jatkaa keskiviikona 28.8. pelattaviin välieriin lohkokakkosena. Välierässä vastaan asettuu Englanti.

Ottelun ennakkoasetelmat olivat seuraavat: Suomelle riitti tasapeli välieräpaikkaan tai vaihtoehtoisesti Ruotsi ei saanut voittaa Norjaa samaan aikaan pelatussa ottelussa. Lopulta molemmat asetelmat toteutuivat, sillä Suomi jäi tasapeliin ja Norja murskasi Ruotsin tylyin 5-0 lukemin.

Tätä Suomi ei tietysti voinut tietää ennen ottelua, joka lähti käyntiin alkuun Saksan hallinnassa. Saksa vyörytti hyökkäyksiä laidoilta, koska Suomi oli tukkinut keskusalueen tiiviisti. Saksa iski johtomaalin 20. minuutilla, kun Johanna Tietge ampui keskityksestä pallon verkkoon.

Suomi paransi peliään selvästi toisella jaksolla, josta näkyvin merkki oli Juliette Kempin laukaus ylärimaan heti alkuvihellyksen jälkeen. Muutamaa minuuttia myöhemmin Kemppi ei enää paikastaan epäonnistunut, vaan nosti Suomen tasoihin.

– Sain pallon topparien yläpuolelta, jonka jälkeen haastoin toisen ja vedin alanurkkaan. Tämä on ihan ihmeellistä. Emme ole hävinneet peliäkään koko EM-taipaleen aikana ja pääsimme nyt jo MM-kisoihin mukaan, Kemppi tunnelmoi SPL:n sivuilla.

1-1-lukemat jäivät myös ottelun lopputulokseksi. Voitto tarkoitti Suomelle EM-välieräpaikan lisäksi myös paikkaa Kanadassa vuonna 2014 pelattavissa MM-kisoissa.

– Ei hullukaan lähde nyt sanomaan, että tämä riittää. Me haluamme pelata EM-kullasta ja päästä loppuun saakka, Suomen päävalmentaja Marianne Miettinen myönsi.

– Englanti sopii meille hyvin, jopa Ranskaa paremmin. Se on fyysinen ja suoraviivainen joukkue, mutta helpommin luettavissa. Tarkemman analyysin teemme kuitenkin myöhemmin, Miettinen vielä tähdensi.