Tepsin ikämiehet juhlivat Regions’ Roots Cupin mestaruutta

TPS M35 voitti historian ensimmäisen Regions’ Roots Cupin mestaruuden. Legendaarisella Helsingin Olympiastadionilla pelatussa cup-finaalissa kohtasi kaksi ikämiesjoukkuetta. TPS M35 voitti jatkoajan jälkeen JaPS M35:n maalein 3–1 (0–0).

Olympiastadionin nurmella saatiin nauttia legendaaristen pelimiesten tarjoamasta futisviihteestä täydet 120 minuuttia. Jalkarannan Palloseura siirtyi 1–0-johtoon 55. minuutilla TPS:n epäonnisella omalla maalilla. Pitkään näyttikin sillä, ettei ottelussa nähtäisi enempää maaleja. Peli eteni aina erotuomarin antaman lisäajan ensimmäiselle minuutille, kunnes verkko heilui jälleen. TPS:n Mika Ääritalo keskitti boksiin Jarno Heinikankaalle, joka puski pallon ylärimaan. Maaliviivalle pomppimaan jääneen pallon iski verkon perukoille Toni Kuisma, ja näin ottelun ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta.

Jatkoaika ehti vanheta seitsemän minuuttia, kunnes Kuisma iski jälleen. Tilannetta oli jälleen alustamassa Ääritalo, joka laukoi pallon JaPS-maalin tolppaan. Pallo jäi jälleen pyörimään maaliviivalle. Tasoitusmaalin tavoin ensimmäisenä paikalla oli jälleen Toni Kuisma, joka viimeisteli TPS:lle 2–1-johtomaalin.

Loppulukemat 3–1 taiteili Mikko Hyyrynen. Tämäkin maalitilanne käynnistyi Ääritalon kautta. ”Ärtsi” vapautti pystysyötöllään Hyyrysen läpiajoon. Vaikka ottelua oli pelattu jo 108 minuuttia, jaksoi ”Hyper-Hyyrynen” vielä spurtata sen verran, että pääsi irti puolustuslinjasta ja murtautui maalintekoon. Maaliaan Hyyrynen juhlisti tavaramerkkituuletuksellaan, ja kulmalippu sai kyytiä kuin ennen vanhaan.

Jalkapallon Suomen Cupin uudistuksen yhteydessä luotiin Vitosessa ja sitä alempana pelaaville joukkueille oma cup-kilpailu, Regions’ Roots Cup, jonka ensimmäistä mestaruutta TPS M35 nyt juhli. Cup-voitosta TPS M35 kuittasi 5000 euron palkintopotin.

Lopputulos:

JaPS M35 – TPS M35 1–3 (ja.)

Ottelun maalit:

55 min 1–0 oma maali
90+1 min 1–1 Toni Kuisma
97 min 1–2 Toni Kuisma
108 min 1–3 Mikko Hyyrynen

TPS M35:n kokoonpano: