Tepsiläiset vastasivat Suomen maaleista Trinidad ja Tobagossa

Suomen A-maajoukkue voitti Trinidad & Tobagon lukemin 3-2 (1-1) myöhään eilen illalla pelatussa ottelussa. Kaikista Suomen maaleista vastasivat entiset tai nykyiset TPS-pelaajat.

Ensimmäisen maalin viimeisteli TPS-kasvatti Riku Riski Mika Ääritalon syötöstä. Toisessa maalissa Toni Kolehmainen pelattiin parilla hyvällä seinäsyötöllä yksin läpi ja hän viimeisteli varmasti vastustajan verkkoon. Kolmannessa osumassa Mikko Sumusalon keskitys löysi Ääritalon, joka viimeisteli upealla syöksypuskulla Suomen voittomaalin. Maalit olivat kaikille kolmelle pelaajalle uran ensimmäiset A-maajoukkueessa.

Päävalmentaja Mixu Paatelainen ei turhaan kehunut tappioasemasta noussutta joukkuettaan ja antanut erityismaininnan debytanteille.

– Olen todella yllättänyt, miten hyvin uudet pelaajamme pääsivät maajoukkuerytmiin ja olivat omaksuneet peliajatuksemme. Tietysti Toni Kolehmainen ansaitsee erikoismaininnan. Hän pelasi ensimmäisen A-maaottelunsa ja teki ensimmäisen maalinsa. Sellainen ei ole kovin yleistä. Lisäksi esimerkiksi Mikko Sumusalo antoi voittomaaliin aivan loistavan keskityksen, Paatelainen kertoo Palloliiton verkkosivuilla.

Mika Ääritalo oli myös tyytyväinen illan suoritukseensa.

– Oli hienoa pelata nurmella pitkästä aikaa ja tietysti oli mukava päästä kentälle. Sisääntulo meni hyvin, mutta näin hyvien jätkien kanssa onkin kiva pelata. Voittomaalissa pallo pelattiin Mikko Sumusalolle hyvin laitaan ja hän heitti loistavan keskityksen takatolpalle. Siitä sitten tein syöksypuskun ja vahingossa pallo meni yläkulmaan, Ärtsi kertoi Palloliiton sivuilla.

Toni Kolehmainen puolestaan aloitti maajoukkueuransa tyylillä, kun jo ensimmäisessä A-maaottelussa mies oli avauksessa ja palkitsi luottamuksen maalilla.

– Hieno tunnelma, debyytti takana ja ensimmäinen maali maajoukkueessa. En tule tätä peliä unohtamaan. A-maajoukkueessa pelaaminen on aina ollut haave ja nyt se on toteutunut. Seuraava tavoite on tietysti päästä pelaamaan näitä pelejä lisää, Kole totesi tyytyväisenä.

Suomen joukkueen kokoonpanosta löytyivät myös TPS-kasvatit Lukas Hradecky ja Kasper Hämäläinen.

Seuraavaksi Suomi kohtaa keskiviikkona Trinidad&Tobagon alle 23-vuotiaiden maajoukkueen.

Trinidad&Tobago-Suomi 2-3 (1-1)
32. Mekeil Williams 1-0
33. Riku Riski 1-1
66. Kevin Molino 2-1
72. Toni Kolehmainen 2-2
78. Mika Ääritalo 2-3

Suomen kokoonpano:
1 Lukas Hradecky
3 Mikko Sumusalo
4 Joona Toivio
8 Joni Kauko >>> 75’ 20 Akseli Pelvas
11 Riku Riski >>> 46’ 9 Sebastian Mannström
15 Markus Halsti
16 Toni Kolehmainen
17 Berat Sadik >>> 31’ 7 Mika Ääritalo
18 Daniel Sjölund >>> 90’ 5 Hannu Patronen
19 Sebastian Sorsa >>> 75’ 2 Joni Aho
21 Kasper Hämäläinen >>> 87’ 6 Ilari Äijälä

Vaihdossa:
12 Jesse Joronen
23 Paulus Arajuuri

Lisää uutisia