Suomen El Clásico torstaina Turussa

18.04.2012 19:47

Jalkapallon Veikkausliiga jatkuu Turun Paavon Nurmi Stadionilla muutaman huilipäivän jälkeen todellisella herkkupalalla, kun TPS ja HJK iskevät yhteen. Kyseessä on suomalaisten oma versio El Clásicosta, sillä mitkään muut kaksi joukkuetta eivät ole kohdanneet pääsarjatasolla yhtä usein. Asetelmaa parantaa entisestään vielä Helsingin ja Turun perinteinen kilpajuoksu.

- HJK on aina kova ja HJK saa myös ylimääräistä säpinää kaikissa aikaan. Meillä on kuitenkin hienoja muistoja Klubista kahdesta viimeisestä cup-finaalista ja viime kaudella voitettiin molemmat kotiottelut, mutta otettiin oikein kunnolla turpaan vieraissa. Lähtötilanne on se, että Klubi lähtee jokaiseen otteluun tässä sarjassa suosikkina, TPS-kärki Mika Ääritalo muistuttaa.

TPS aloitti kautensa todella nihkeästi, kun MYPA kävi riistämässä Turusta voiton seitsemän vuoden tauon jälkeen. TPS:n pelistä puuttui sunnuntaina täysin se keväinen vaivattomuus ja helppous.

- Kyllä se peli on käyty moneen kertaan läpi ja nyt fokus on HJK-ottelussa. Eihän siihen kotiavaukseen voi kukaan olla tyytyväinen ja ainakin joukkue heräsi. Meillä on kotiyleisön edessä nyt myös kasvojenpesun paikka, Ääritalo myöntää.

HJK aloitti kautensa kotiareenallaan huomattavasti paremmissa merkeissä, kun IFK Mariehamn kaatui vasta 17-vuotiaan Joel Pohjanpalon maaleilla 3-1. Todella kuuma HJK-kärki iski liigadebyytissään kautta aikain nopeimman knallitempun alle neljässä minuutissa.

- Aika hurja alku nuorelta pelaajalta, mutta HJK tulee niin vahvalla ja leveällä rintamalla, että kaikkien kanssa saa olla tarkkana, Ääritalo varoittaa.

TPS-maalivahti Jukka Lehtovaara korostaa, että TPS:n pitää saada oma peli auki, oli vastustaja mikä hyvänsä.

- Kaikki lähtee kuitenkin omasta pelistä. Jos se suju, tästä hommasta ei tule mitään. Oma peli pitää saada auki, oli vastassa HJK, tai mikä joukkue tahansa, Lehtovaara korostaa.

HJK:n pelirakentelu on aika honkalaisissa käsissä. Keskikentältä löytyvät entiset espoolaiset Joel Perovuo ja Rasmus Schüller ja laidalla kirmaa entinen espoolainen Demba Savage.

- HJK ei saa päästä rauhassa rakentamaan omaa peliään, vaan väliin on päästävä. Muuten on keskeltä ja laidalta taas jatkuvasti tulossa palloa maalin suuntaan, Lehtovaara tietää.

TPS-HJK alkaa Paavo Nurmi Stadionilla torstaina 19.4. klo 18.30.