Suomen Cupin Ykkösen B-lohkon ottelu: EIF – TPS 1-0 (1-0)

36. Xhevdet Gela 1-0

TPS:n kokoonpano: 12 Santeri Aaltonen, 3 Juri Kinnunen, 9 Oskari Jakonen, 14 Juhani Pikkarainen, 15 Samuel Mahlamäki,16 Albijon Muzaci (v), 20 Jesper Karlsson, 21 Elmo Heinonen (28 Onnipekka Pajula 62 min), 23 Joakim Latonen, 27 Bamba Kalabatama (31 Jasper Jalonen 81 min) ja 34 Samba Benga
Erotuomari: Mikko Leino
Pelipaikka: Wolkswagen Halli, Kauniainen

Ottelun ratkaisu: ”Kyllä ottelun ratkaisu oli siinä, että ei oltu kentän viimeisellä kolmanneksella riittävän hyviä ja saatu tehty sitä maalia. Yritettiin ehkä vähän liikaa, ja syötöistä tuli vähän liian vaikeita. Toisen jakson eka vartti oli meiltä paras, saatiin EIF silloin juoksemaan, mutta ei saatu sitä toivottua tulosta”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson harmitteli.

Arvio omasta joukkueesta: ”Tämä on vielä nuori joukkue ja sain muokattua peliämme parempaan suuntaan tauolla. Silloin syötöt lähti hyvin ja pallo liikkui. Saatiin peli siinä parhaassa vaiheessa pyörimään hyvin laidasta laitaan ja päästiin myös puolittaisille paikoille. Reagoitiin silloin myös riistoihin ja saatiin välillä koko muoto hyvin kuntoon. Isossa kuvassa eka syöttö lähti kuitenkin vähän hitaasti ja peli oli ajoittain vielä hieman sekavaa”, Johansson myönsi.

Arvio vastustajasta: ”EIF taisteli kakkospalloista, prässäsi odotetun hyvin ja meni omaan muotoonsa järjestelmällisesti. Tämän pelin ratkaisu tuli Gelan upeasta yksilösuorituksesta, ei EIF:llä ollut oikein muita paikkoja, paitsi ihan ottelun lopussa. EIF tulee olemaan sarjan vaarallisimpia joukkueita”, Johansson arvioi.

TPS-pelaajan kommentti: ”Tuli todella hyvä kakkospallo ja pääsin tykittämään oikein kunnolla. Ero on kuitenkin siinä, että Gelan veto meni sisään, mutta mun ei mennyt. Muutenhan se olisi ollut 1-1. Painettiin erityisesti toisella jaksolla ihan hyvin ja meille tuli myös paikkoja. Me rakennetaan vielä uutta tulevan kauden jengiä, ja se näkyy pelaamisessa vielä. Olen tappiosta huolimatta kuitenkin tyytyväinen joukkueen yleisilmeeseen”, TPS:n laitapuolustaja Juri Kinnunen summasi.

Päivä osuma: EIF:n kapteeninnauhaa kantanut Xhevdet Gela osoitti erikoistilannejuonikkuutaan ja nosti vapaapotkun TPS-maalin etukulmaan ottelun 36. minuutilla. EIF sai vapaapotkun TPS:n Jesper Karlssonin tahattomasta rikkeesta aivan rankkarialueen tuntumasta. TPS-maalivahti Santeri Aaltonen sai vielä kätensä Gelan vedon väliin, mutta pallo kolahti tolpan kautta kuitenkin lopulta verkkoon.

Sydän Pelissä: Keskikenttäpelaaja Jesper Karlsson on tehnyt vakuuttavan paluun viime kauden loukkaantumisen jäljiltä. ”Jepa” hääri myös EIF:iä vastaan laajalla säteellä ja tutun kovalla asenteella. Karlsson ehti löytää jo viime kaudella keskikentän pohjalla yhteyden Alim Moundin kanssa. Palloseuran leirissä toivotaankin, että kamerunlainen palaisi mahdollisimman pian Turkuun ja hänen kanssa saataisiin sopimusasiat maaliin asti. Karlssonin puolustuspään uurastaminen on jo kaikkien tiedossa, mutta tälle kaudelle on tiedossa suurempaa vastuuta myös hyökkäyspäässä. Karlssonilla oli sunnuntaina Kauniaisissa tuttuun tapaan se mustavalkoinen sydän pelissä.

Erikoista: Hyökkäävä keskikenttäpelaaja Jasper Jalonen debytoi sunnuntaina TPS:n edustusjoukkueessa virallisessa miesten ottelussa. 15-vuotias Jalonen ei todellakaan hämmentynyt kentälle päästessään, vaan hän sai vielä ottelun lopussa viimeisellä kympillä hienosti pelin rytmistä kiinni. ”Hän on ollut loistava treeneissä ja ansaitsikin ehdottomasti paikkansa kentällä. Olisin voinut ehkä tehdä vielä muutaman muunkin vaihdon”, päävalmentaja Johansson tarkensi.

Seuraava ottelu: Suomen Cupin Ykkösen B-lohkon ottelu TPS – MuSa lauantaina 13.2 klo 13.00 (LähiTapiola Areena, Turku)