Seuroilla isompi rooli otteluohjelman valmistumisessa

20.01.2011 15:27

Veikkausliigan kauden 2011 otteluohjelmaan on pyritty huomioimaan entistä enemmän seurojen omia toiveita. Sarja kokee myös teknisiä muutoksia, kuten paikalliskierrosten poistumisen. Tilalle tulevat kierroksen ottelut.

- Nyt vahvistuneen ohjelman runko valmistui 23. marraskuuta. Yksityiskohdista on käyty hyvin paljon keskustelua sen jälkeen. Seurojen toiveita on jo runkosuunnitelmassa huomioitu, mutta myöhemmin on säädetty muun muassa televisiolle optimaalisia pelejä siten, että ne palvelevat myös seurojen mahdollisia yksittäisiä toiveita, selventää ohjelman laatinut Suomen Palloliiton kilpailupäällikkö Peter Lundström.

Seurojen yksittäisistä toiveista esimerkiksi käy Pietarsaaren suosittu kesätapahtuma, jonka vuoksi otteluaikaa rukattiin.

- Lauantaina 23.7.  FF Jaron peli (AC Oulua vastaan), joka on Jaakon päiviin liittyvä juhlallisuus. He viestittivät voimakkaasti, että klo 16 olisi optimaalinen aika. Jos on kerran mahdollista saada 6000 katsojaa, niin me olemme neuvotelleet sen niin, että ottelu voi alkaa tuolloin.

Konkreettisia parannuksia Veikkausliigaohjelmaan haetaan muun muassa Suomen Cupin ja Liigacupin yhteistyöstä.

- Suomen Cup on uudistunut niin, että Liigacupista tullaan putoamisen mukaan Suomen Cupiin. Tällä järjestelmällä olemme saaneet lisää pelipäiviä Veikkausliigalle kesällä, koska olemme voineet siirtää cupin pelejä kesältä alku kauteen. Nyt on jännä nähdä miten tämä toimii alku kaudesta, maalis- ja huhtikuu tulevat olemaan erittäin tiukkoja.

Uutena teemana ensi kesänä tullaan näkemään kierroksen ottelut. Pois puolestaan jäävät paikallisottelukierrokset. Kierrosten otteluiden sarja alkaa 8. toukokuuta pohjoisesta, kun RoPS isännöi AC Oulua.

-Se on yksi vuoden teemoistamme. Tällä tavoin pyrimme sisäisesti aktivoimaan koko jalkapalloperheettä. Meillä on kierrokselta kolme kierrokselle 18 valittuna etukäteen ajateltuna mielenkiintoisia ottelupareja. Keskitämme siihen omia markkinointitoimenpiteitämme, joita teemme yhdessä liiton ja piirien kanssa. Sitä kautta haluamme tuoda ottelutapahtumiin suurempaa yleisömäärää sekä onnistumisia kentällä ja kentän ulkopuolella, kertoo puolestaan Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa.

TPS aloittaa kauden 2011 kotiottelulla JJK:ta vastaan torstaina 28.4. Ottelu alkaa Veritas Stadionilla klo 18.30 alkaen.