Roope Pakkanen puski Tepsin voittoon ja sarjakärkeen

TPS – PK-35 2–0 (1–0)

31 min 1–0 Roope Pakkanen
90+1 min 2–0 Simo Roiha (rp)

TPS:n kokoonpano: Jere Koponen (mv, C) (varoitus), Juri Kinnunen, Roope Pakkanen, Samba Benga, Joonas Lakkamäki (73 min Kalle Taimi), Albijon Muzaci, Daniel Rantanen (varoitus), Anthony Annan, Kasper Hämäläinen (60 min Jesper Karlsson), Simo Roiha, Olli Jakonen (83 min Linus Rönnberg).

Erotuomari: Oskari Hämäläinen

Pelipaikka: Veritas Stadion

Yleisömäärä: 1409

Aurinkoinen kesämaanantai tarjosi ilon hetkiä turkulaiselle jalkapalloyleisölle. Turun Palloseura nappasi ensimmäistä kertaa tällä kaudella voiton Veritas Stadionilla, kun PK-35 kaatui puhtaasti maalein 2–0. Voitolla Tepsi nousi Ykkösen kärkipaikalle.

Päävalmentaja Jonatan Johanssonin kommentit:

”Olen totta kai tyytyväinen peliin. Selvää, että kahden ensimmäisen Veritaksella pelatun pelin jälkeen jätkillä oli paineita. Atmosfääri on sellainen, että meidän pitää pelata hyvin ja tehdä nopeasti maali.

Pelasimme ensimmäisen jakson tosi hyvin ja kontrolloidusti. Saimme paljon erikoistilanteita, joissa olemme tänä vuonna vaarallisia. Erikoitilanteesta se ensimmäinen maalikin tuli. Prässäsimme suht hyvin ja nopeasti, eikä PK:lla ollut hirveästi paikkoja ekalla jaksolla.

Tiesimme, että PK-35 tulee varmasti rohkeammin toiselle puoliajalle. PK laittoi aika paljon jätkiä ylös ja taskuihin taistelemaan kakkospalloista. Toinen jakso oli vähän vaikeampi, mutta kestimme hyvin ja saimme paikkojakin luotua. Olen erittäin tyytyväinen siihen, miten pelasimme tänään.

Olemme vihdoinkin päässeet treenaamaan ruoholla nyt kesäkuussa. Veritas Stadionin kenttä on nyt paljon paremmassa kunnossa kuin kaksi viikkoa sitten. Kaikki nämä pikkuasiat auttoivat jätkiä, että heillä oli luottavaisempi fiilis mennä kentälle.

Seuraava peli on edessä jo perjantaina. Treenaamaan tässä välissä ei oikeastaan ehdi, meillä on nyt niin vähän jätkiä ringissä, sillä erilaisia vammoja on paljon. Vedämme palauttavia treenejä ja käymme läpi MP:n peliä sekä sitä, miten itse lähdemme perjantaina pelaamaan.”

Toppari Roope Pakkasen kommentit:

”Ensimmäinen maali maistui makealta. Se oli treenattu kulmapotkukuvio, mistä maali syntyi.

Ensimmäisellä puoliajalla saimme kulmapotkuja, onnistuimme luomaan hyvin painetta ja pidimme hyvin palloa.

Toisella puoliajalla olisimme voineet pitää enemmän palloa, rauhoittaa peliä ja väsyttää vastustajaa enemmän. Olen tyytyväinen meidän esitykseemme tänään.”

Sydän Pelissä: Roope Pakkanen

Tepsin 19-vuotialla topparilupauksella Roope Pakkasella on ollut juhlantäyteinen kesän alku. Lauantaina Pakkanen juhli ylioppilaaksi valmistumista ja tänään hän tuuletteli Veritas Stadionilla ensimmäistä maaliaan miesten Ykkösessä. Pakkanen puski pallon PK-35:n verkon perukoille Daniel Rantasen oivallisesta kulmapotkusta.

Seuraava ottelu: MP–TPS, pe 10.6. klo 18.30, Mikkeli.