Ristola: ”Maitoa on juotu pienenä”

Tämän kevään viidessä liigacup-ottelussa neljä osumaa viimeistellyt Turun Palloseuran Aleksi Ristola on noussut ryminällä liigaympyröihin. Viime kausi meni hyökkääjältä piloille polvivamman vuoksi. Ristola oli Ykkösen PK-35:n paras maalintekijä seitsemällä maalillaan ennen loukkaantumistaan. TPS:n valmennusjohdolle näytöt olivat riittävät ja 22-vuotias Ristola siirtyikin täksi kaudeksi mustavalkoisiin.

– Hyvin olen päässyt sisään joukkueeseen. Kaverit ovat olleet mukavia niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, kiittelee Ristola, joka oli vuonna 2008 voittamassa A-junioreiden SM-kultaa Marko Rajamäen valmentamassa TPS-ryhmässä.

Ristola ei lähde paukuttelemaan henkseleitä erittäin vahvoista liigacupesityksistä huolimatta.

– Koitetaan nyt päästä Veikkausliigassa ensiksi pelaamaan. Kilpailu hyökkäyspään paikoista on kovaa. Mutta jos käsky käy ja paikka tulee, niin kyllä minä pallon pussiin laitan.

Ristola on tehnyt vaikutuksen laji-ihmisiin, mutta erityisesti TPS-kannattajien sydämiin hän raivasi tiensä paikallisvastustaja FC Interiä vastaan tekemillä maaleillaan.

– No hyvin on Interiäkin vastaan osunut. Tärkeintä on kuitenkin ollut maalihanojen aukeaminen jo tässä vaiheessa kautta. Itseluottamuksen kannalta se on erittäin merkittävää.

Ristolan ehdottomat vahvuudet pelaajana ovat fyysisellä puolella. Tämän on huomannut myös TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki.

– Aleksi on fyysisesti erittäin lahjakas pelaaja. Nopea, kestävä ja myös kamppailuvalmis. Fyysisiltä ominaisuuksilta aivan huipputasoa, Rapa tietää.

Rajamäki ei halua kiirehtiä ja ladata ylimääräisiä paineita nuoren miehen harteille kauden kynnyksellä.

– Ristola tulee varmasti olemaan positiivinen pelaaja TPS:lle. Tapahtuuko se heti tällä kaudella vai seuraavalla, sitä ei vielä tiedä. Meillä on terve kilpailutilanne, parhaimmassa kunnossa olevat pelaavat.

”Aleksi mene!” -huuto on kuulunut kevään otteluissa useasti ja Aleksi noudattaa käskyä kerta toisensa jälkeen turhia säästelemättä. Miehellä tuntuu olevan maratoonarin kestävyys. Kovuudessa Ristola ei kalpene kenenkään liigapelaajan rinnalla ja miehen luiden kovuuskin on tullut testattua. FC Interin toppari Babacar Diallon viikate edellisessä Turun derbyssä pysähtyi onneksi säärisuojaan.

– Maitoa on juu tullut juotua pienenä, lopettaa Ristola hymyillen.

-Mikko Salminen

Lisää uutisia