Port Talbotista ei vastusta TPS:lle toisessakaan kohtaamisessa

TPS selvitti kohtuullisen helposti tiensä UEFA Eurooppa-liigan toiselle karsintakierrokselle. Port Talbot Town hävisi kotikentällään TPS:lle selvästi lukemin 0-4. TPS:stä maalit itselleen merkkauttivat Babatunde Wusu, Toni Kolehmainen sekä veljekset Riku ja Roope Riski. Toisella karsintakierroksella vastus kovenee huomattavasti, kun vastaan asettuu belgialainen Cercle Brugge KSV.

Port Talbot Town FC-TPS -ottelu pelattiin hikisen kosteissa olosuhteissa Walesissa. Lämpömittari näytti matsin alkaessa noin 20 celciusta ja taivas oli Brittein saarille tyypillisen harmaa. Ja kuten arvata saattaa, Port Talbotissa oli muutenkin nautittu vaihtelevasta säästä. Stadionin lehtereillä oli puolestaan ihan mukavasti väkeä, vaikka ilmeisesti matsi ei ollutkaan loppuunmyyty.

TPS lähti otteluun lähes samalla aloituskokoonpanolla kuin viikko sitten edellisessä joukkueiden kohtaamisessa. Ainoastaan Jarno Heinikangas otti paikan topparina ja Igor Jovanovicin vuoro oli siirtyä vaihtopenkille. Toinen yksityiskohta joka oli muuttunut, oli TPS:n peliasu. Käytössä oli kokonaisuudessaan sininen asu, jollaista ei tiettävästi ole koskaan ennen TPS:n käytössä ollut.

Isännät hakivat ottelun alusta hanakasti maalia ja pyrkivät rynnimään kohti TPS:n maalia. Erityisen vaarallisia isäntien ahdistelut eivät ensiminuuttien aikana olleet. Tämän jälkeen matsi siirtyi enemmän tai vähemmän TPS:n haltuun. Maalipaikkoihin TPS ei kuitenkaan ennen 26. minuuttia. Riku Riski nappasi keskialueella pallon ja lähti vikkelöimään kohti isäntien maalia. RR10 näki vapaana kärkkyvän Babatunde Wusun, joka latasi reilusta 20 metristä sydämensä kyllyydestä ja pallo meni Lee Kendallin taakse komeasti oikeaan ylänurkkaan. Samalla TPS otti askeleen lähemmäs Eurooppa-liigan toista karsintakierrosta.

Toinen TPS:n maali nähtiin vain noin viisi minuuttia edellisestä. Mika Ääritalo hankki Tepsille kulmurin ja Riski lähetti pallon boxiin. Port Talbotin puolustus suti tilanteen pois maaliltaan, mutta ensimmäisenä irtopallossa oli Oulun liinatukka Toni Kolehmainen. Kole antoi lapikkaansa puhua ja samalla TPS jatkoi pelkkien ylänurkkien vetelemistä, tällä kertaa vuorossa oli vasen sellainen ja tilanteeksi merkittiin 0-2. Enempää maalipaikkoja ei puoliajalla nähty ja askeettisiin pukukoppehin asteltiin miettimään uusia sotasuunnitelmia turkulaisittain hyvästä asemasta.

Tauolla TPS suoritti ensimmäisen vaihtonsa; Mikko Manninen siirtyi lepovuoroon ja viimeksi Oulussa 19.6. pelannut Robert Milsom siirtyi keskikentälle. Oikeastaan seuraava mainitsemisen arvoinen asia tässä ottelussa tapahtuikin sitten vasta noin 55. peliminuutilla. Silloin Roope Riski vaihdettiin Babatunde Wusun tilalle.

TPS jatkoi hienojen maalien tekoa suoritettuaan sitä ennen vielä viimeisen vaihtonsa. Vaihtoon hölkkäsi kapteeni Heinikangas ja toppariksi tuli Igor Jovanovic. 0-3 -osuma taas tuli seuraavasti; Riku Riski nappasi irtopallon isäntien puolustusalueella, kiuputti paria walesilaista mielensä mukaan ja sijoitti kuuleman mukaan ”puolikärkärillä” pallon jälleen Port Talbotin maaliin.

Vielä ennen ottelun päätöstä Roope Riski eteni väkevästi aina rangaistusalueelle asti, mutta nuoremman Riskin kudin plokkasi tolppa. Nuorukainen ei kuitenkaan lannistunut tästä vastoinkäymisestä ja kirmasi vielä 90 peliminuutin kohdilla läpiajoon Ääritalon syötöstä. Roopella oli aikaa taiteilla ja hassuttaa maalivahti Kendall pyörryksiin ja tämän jälkeen sijoittaa pallo tyhjään maaliin. Näin TPS otti täysin ansaitun voiton ja eteni toiselle karsintakierrokselle selkeällä 7-1 yhteistuloksella.